Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Ένα “Ναυπακτοκεντρικό” happy traveller στην Αιτωλοακαρνανία. Τις πταίει;

Του Λίνου Υφαντή,

Πλέον οι καλύτερες διαφημίσεις για έναν τόπο είναι τα τηλεοδοιπορικά όπως το happy traveller. Εκεί τηλεπεριηγητές τύπου Ευτύχη Μπλέτσα προσπαθούν να περάσουν εντέχνως με τη δύναμη της “τηλεαφήγησης” στην -τουριστική πάντα- καθημερινότητα.

Ο συγκεκριμένος τηλεπεριηγητής σχετικά μου αρέσει και είναι αξιοπρεπής σε σχέση με άλλους,  αν μη τι άλλο, κάπως  γλοιώδεις.  Πως και πως, περιμέναμε το happy traveller στην Αιτωλοακαρνανία, μπας και μοιάσουμε λίγο με την Ισλανδία ή τα νησιά Φιτζι, που είδαμε σε άλλες εκπομπές.

Αντ΄αυτού, ο Ευτύχης Μπλέτσας, ακολούθησε ασυνείδητα το παράδειγμα των προ δύο αιώνων προκατόχων του, όπως του Pouqeville-λέμε τώρα. Εστίασε στη Ναύπακτο και Μεσολόγγι, αναγκαστικό πέρασμα και δυο αράδες από το Αγρίνιο-όπως παλιά με το Βραχώρι.

Ναι, φταίμε και μεις, που είχαμε υψηλές προσδοκίες, ότι θα δούμε τον Ευτύχη Μπλέτσα να απολαμβάνει στο Αγρίνιο κοκορέτσια και σπληνάντερα αναγάγοντας τα ως τουριστικά προϊόντα όπως στην Εσθονία. Ναι, δίκιο έχουμε, πολύ καλύτερα είναι τα ψητά και τα κοκορέτσια, από τα ξενέρωτα πιάτα των Εσθονών. Όμως δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τον Χ Ευτύχη Μπλέτσα να μας φτιάξει μια τηλεαυτοεκπληρούμενη προφητεία. Γιατί πολύ απλά αποδείχτηκε ότι η Ναυπακτία, Ορεινή και Θαλάσσια, έχει καλύτερα PR από τους Αιτωλούς του κάμπου του Αχελώου και τους λοιπούς Ακαρνάνες. Εδώ ακριβώς αρχίζει το δίκιο μας, γιατί-ναι-αδικηθήκαμε κατά πολύ σε τηλεοπτικό χρόνο.

Καλύτερα να ονομάζονταν οδοιπορικό σε Ναυπακτία, ποιο δίκαιο θα ήταν. Αυτό ίσως πείραξε κάποιους και στα social φαίνονται ξενερωμένοι από τη σημασία που μας έδωσε το happy traveller.

Δεν ξέρουμε τι παίχτηκε στο παρασκήνιο, αν επιχειρήσεις από το νότο της Αιτωλοακαρνανίας πρόλαβαν τις δικές μας και έκαναν τα conne τους για τη συγκεκριμένη τηλεπεριήγηση. Όπως και να χει, όμως μαγκιά τους. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά. Αυτό πταίει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΦΩΤΗΣ

  ΚΑΛΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ?????

 2. Γιάννης

  Απο που τα πέρνει δείχνει ,όπως και όλοι !
  Ούτως η άλλως οδοιπορικό στην Αιτωλοακαρνανία ηταν όχι οδοιπορικό στο αγρινιο!
  Πάντως έδειξε την πλατιά δημοκρατίας ,δεν έχουμε παράπονο!

 3. Χαρούμενος Εκδικητής

  Το Αγρίνιο, η Ακαρνανία και η υπόλοιπη Άγρια Δύση είναι για εκπομπή Hardcore Traveller. Ευτύχη θέλω ό,τι παίρνεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.