Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

“Νόμιμη η μεταφορά στην Ισπανία του Χάτσικο της Ναυπάκτου”

“Νόμιμη η μεταφορά στην Ισπανία του Χάτσικο της Ναυπάκτου”

Με την υπόθεση του σκύλου που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως “το Χάτσικο της Ναυπάκτου” ασχολήθηκαν και τα  www.ellinikahoaxes.gr. Εξηγούν γιατί δεν τίθεται θέμα «κλοπής» σκύλου, εφόσον δεν άνηκε σε κανέναν και ήταν αδέσποτος, αλλά νόμιμης υιοθεσίας και μεταφοράς του στο εξωτερικό. Το δημοσίευμα:

Όχι, δεν έκλεψαν το Χάτσικο της Ναυπάκτου

Τι ισχύει

Ο σκύλος που έγινε γνωστός με το όνομα «Χάτσικο», άνηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος απεβίωσε προ 18μήνου. Ωστόσο, ο σκύλος δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση (μικροτσίπ).

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο σκύλος φαίνεται πως έμενε δίπλα από εικονοστάσιο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του, ενώ το φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο ζούσε ως αδέσποτο, δίχως να έχει υιοθετηθεί επίσημα από κάποιον.

Στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill(πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα (τα στοιχεία της, τα οποία γνωρίζουμε, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής).

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.

Επικοινωνήσαμε με την κα. Δέσποινα Αβραμίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου του Δήμου Ναυπάκτου, η οποία μας είπε πως εφόσον το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο (σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ή ακόμη και στον Δήμο), δεν τίθεται κατά τη γνώμη της θέμα «κλοπής».

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν τίθεται θέμα «κλοπής» σκύλου, εφόσον δεν άνηκε σε κανέναν και ήταν αδέσποτος, αλλά νόμιμης υιοθεσίας και μεταφοράς του στο εξωτερικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Random

    Δεν έρχεται και καμιά βόλτα από δω ο χαρούμενος Σπανιόλος να μαζέψει καμπόσα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.