Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Υπέρ του θερινού σαββατιάτικου κλεισίματος οι έμποροι του Αγρινίου

Υπέρ του θερινού σαββατιάτικου κλεισίματος οι έμποροι του Αγρινίου

«Δυστυχώς μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας, ούτε να υπερασπιστώ τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσω και να λογοδοτήσω για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρείς μήνες», ανέφερε στην επιστολή παραίτησης από πρόεδρος και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο Παναγιώτης Μπεσίνης.

Η πρόθεση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου (προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο μετά την αναβολή λόγω κορωνοϊού) ήταν γνωστή στον εμπορικό κόσμο ωστόσο η απόφαση του να παραιτηθεί άμεσα πιθανόν αιφνιδίασε.

Σε επικοινωνίες του με δημοσιογράφους ο κ.Μπεσίνης δεν κρύβει πως η απόφαση του συνδέεται και με το θερινό πενθήμερο για το οποίο οι έμποροι της πόλης κλήθηκαν να πάρουν θέση. Κλήθηκαν δηλαδή να αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα εμπορικά και φέτος όλα σχεδόν τα Σάββατα του Ιουλίου-Αυγούστου (όπως έχει παγιωθεί εδώ και πολλά χρόνια) ή λιγότερα Σάββατα ή και καθόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου το θέμα ήταν προγραμματισμένο προς συζήτηση. Ωστόσο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Π.Μπεσίνης υπέβαλλε την παραίτηση του  με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Αν και το Δ.Σ. θα μπορούσε να καταλήξει στην απόφαση για το πενθήμερο εντούτοις αποφασίστηκε να  δρομολογηθεί η αντικατάσταση του Π.Μεσίνη και στη συνέχεια να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα για το οποίο διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο στους εμπόρους της πόλης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Μπεσίνη, σε επικοινωνία με το agrinionews.gr,  πάντως η δική του θέση μειοψήφησε και όπως σημειώνει πρόκειται για την άποψη που εξέφρασε ως απλός ιδιώτης έμπορος.

Δεν διευκρίνισε ποια ήταν η άποψη του ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες-και κατά καιρούς δηλώσεις- ο κ. Μπεσίνης φέρονταν προβληματισμένος με το αν πρέπει και φέτος να ισχύσει το θερινό πενθήμερο κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου λόγω των νέων δεδομένων που έχει θέσει στην αγορά η πανδημία.

Κατά συνέπεια φέρεται να μην στήριξε την άποψη αυτή ωστόσο εύλογα συμπεραίνεται πως αυτή  τελικώς πλειοψήφησε (γίνεται λόγος για ποσοστό 70%) και έτσι ερμηνεύεται και η δήλωση περί αδυναμίας υπεράσπισης των αποφάσεων του συλλόγου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Δημητρης

    Οπότε κι εμείς Ιούλιο και Αύγουστο ψωνίζουμε μόνο κάθε Σάββατο σε όποιον είναι ανοιχτά. Χαθηκε η ντροπη κυριοι……

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΚΤΩ ΣΑΒΒΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.