Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Με “σύγχρονη” και “ασύγχρονη” εκπαίδευση το μάθημα και στα δημοτικά του Αγρινίου μετά την 25η Μαρτίου;

Με “σύγχρονη” και “ασύγχρονη” εκπαίδευση το μάθημα και στα δημοτικά του Αγρινίου μετά την 25η Μαρτίου;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα δύναται να διεξαχθούν τα μαθήματα μετά την 25η Μαρτίου για τα δημοτικά σχολεία.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έχουν ανασταλεί τα μαθήματα στα σχολεία μέχρι τις 24 Μαρτίου και μετά την αργία της 25ης, θεωρητικά, αυτά πρέπει να ανοίξουν και να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές.

Κάτι τέτοιο όμως δεν αναμένεται να συμβεί καθώς ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα και αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν με ποιον τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία και τα μαθήματα να γίνουν εξ αποστάσεως.

Στα λύκεια για παράδειγμα αναμένεται να εφαρμοστεί η λεγόμενη “σύγχρονη εκπαίδευση” με τους μαθητές να παρακολουθούν ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου το μάθημα από τον εκάστοτε καθηγητή. Στα δημοτικά κάτι τέτοιο είναι δυσκολότερο να υλοποιηθεί και γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο, όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως, να λειτουργήσει η “ασύγχρονη εκπαίδευση”.

Δηλαδή, ο δάσκαλος θα έρχεται σε επικοινωνία με τον κηδεμόνα του μαθητή μέσω τηλεφώνου ή e-mail και να μπορεί να αποστέλλει τη διδακτική ύλη ή ακόμη και να του αναθέτει ασκήσεις. Αυτό, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών, ενδέχεται να μη μπορεί να συμβεί σε ζωντανό χρόνο καθώς αρκετοί μαθητές δεν διαθέτουν ίντερνετ ή ακόμη και οι γονείς τους δεν διαθέτουν e-mail.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα εξεταστεί με ποιον τρόπο μπορούν οι δάσκαλοι να επικοινωνούν με τους μαθητές μέσω των κηδεμόνων τους για να γίνει το μάθημα και φυσικά τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή τους με το σχολείο.

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο ώστε τα παιδιά να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο και να κατανοήσουν ότι δεν βρίσκονται σε διακοπές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός σε επικοινωνία που είχε μαζί του το agrinionews.gr.

Σε αυτό το πλαίσιο πάντως οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ζητήσει ήδη από τους γονείς να τους αποστείλουν τα στοιχεία τους, όπως και των μαθητών, για να ενημερώσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα και να προχωρήσουν στο επόμενο απαιτούμενο βήμα προς την έναρξη των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.