Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

“Θετική εξέλιξη η ανανέωση όλων των συμβάσεων στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου”

“Θετική εξέλιξη η ανανέωση όλων των συμβάσεων στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου”

Μετά από ένα συνεχή κύκλο ατέρμονων και ασυνάρτητων παλινωδιών του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, φαίνεται να οριστικοποιείται η ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με νεότερη απόφασή της την 13-9-2020 ανανεώνει τις συμβάσεις ΟΛΩΝ των εργαζομένων με τους ίδιους όρους και ωράριο εργασίας. Αναμφίβολα αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη διότι:
 Το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ έχει λειτουργική και οικονομική αυτοδυναμία και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πρόβλημα.
 Υπήρξε δέσμευση – δήλωση της Δημοτικής Αρχής για λειτουργία όλων των δομών και μη απόλυση των εργαζομένων γενικά, με ταυτόχρονη συμπληρωματική χρηματοδότησή τους από ίδιους πόρους, για όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου.
 Δίνεται πρόσθετη χρηματοδότηση στους δήμους της χώρας από το ΥΠΕΣ 10 εκατ. ευρώ – αναζητούνται τα κριτήρια κατανομής – για την ενίσχυση του προγράμματος, τον μη αποκλεισμό κανενός παιδιού και την μη απόλυση των εργαζομένων, κατά δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου.

Τέλος, ενημερώνουμε τον Δήμο και της Κοινωφελή Επιχείρηση ότι με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας (άρθρο 47) Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας που αφορά κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (10/8 και 22/8/2020) με θέμα την εύρυθμη εκτέλεση δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», γίνεται αντικατάσταση της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του Νόμου 4483/2017 (Α΄ 107), σύμφωνα με την οποία ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα, εφόσον δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, μπορεί να καλύπτει τις δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του απαιτούμενου προσωπικού για τους ετήσιους κύκλους από το 2016 έως το 2021, από τα κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδά τους, με δυνατότητα επέκτασης και σε επόμενους ετήσιους κύκλους!

Ως εκ τούτου, «άνθρακες ο θησαυρός»! Τσάμπα η ταλαιπωρία γονέων και εκπαιδευτικών και η διαρκής αναστάτωση.
Καλό ξεκίνημα λοιπόν σε όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τα οποία επιτελούν πολλή σπουδαία δουλειά.

Όσο για κάποιους που δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους καθότι δεν είναι αιρετοί και κατά κύριο λόγο φέρουν την ευθύνη για την αλλοπρόσαλλή κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλύτερα να σιωπούν…

 

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
για τη Δημοτική Παράταξη
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.