Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

«”Το Λίκνο της Ελευθερίας” να μην καταστεί εφαλτήριο αναχρονιστικών και φασιστικών αντιλήψεων”

«”Το Λίκνο της Ελευθερίας” να μην καταστεί εφαλτήριο αναχρονιστικών και φασιστικών αντιλήψεων”

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»

Γράφει ο Κ. Δρόσος*

Ο Δήμος Μεσολογγίου από κοινού με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, οργάνωσαν χθες το βράδυ 22-04-2020, το κλείσιμο της ιστορικής Πύλης με μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου να εμποδίσουν την «εισβολή» στην Ιερή Πόλη «των εχθρών». Ποιοι είναι όμως αυτοί οι εχθροί; Οι κατατρεγμένοι από τους πολέμους και διωγμένοι από τις πατρίδες τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά;

Υπήρξε πληροφορία, πως θα έρθουν 250 μετανάστες και θα εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο LIBERTY. Αυτό κατά τους διοργανωτές, θα ήταν μεγάλο πλήγμα, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μαζί με τον εμπορικό σύλλογο, κάνουν μεγάλη προσπάθεια, να ανορθώσουν την τοπική οικονομία, όπως ισχυρίζονται! Η πληροφορία όμως, πως η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει ένα νέο απάνθρωπο hot spot τύπου Μόριας, για τους πρόσφυγες στον Άγριλο Αμφιλοχίας, δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν από τους ανωτέρω.

Ο ίδιος έχω ζήσει το δράμα των ομοεθνών μας Ελληνοκυπρίων προσφύγων κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και διατηρώ άσβεστες τις εικόνες του κατατρεγμού, των κακουχιών και της ταλαιπωρίας τους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν κάνουν τουρισμό! Είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι από τις εστίες τους, θύματα των πολέμων που κάνουν στις πατρίδες τους, οι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, στο όνομα των ανταγωνισμών τους με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα κλπ) και βεβαίως με τη συμμετοχή της Ελλάδας!

Οι εικόνες που αντικρίσαμε στην Ιστορική Πύλη του ηρωικού Μεσολογγίου δεν «περιποιούν τιμήν» για κανέναν μας. «Πολλώ δε μάλλον», όταν επικεφαλής είναι η Δημοτική Αρχή!

Να μην επιτρέψουμε «το Λίκνο της Ελευθερίας», να καταστεί βάθρο και εφαλτήριο εξόρμησης αναχρονιστικών, σκοταδιστικών και φασιστικών προθέσεων, αντιλήψεων και πρακτικών. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας και εκπαίδευσης, με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών. Ο Δήμος και η Περιφέρεια, έχουν ευθύνη να βρουν τον κατάλληλο χώρο για τη στέγασή τους και όχι να υποκινούν τον διωγμό τους. Όσο για την τοπική οικονομία, έχουν φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΕ με τις ελληνικές κυβερνήσεις για την «ανόρθωσή της»!

Αυτό το γνωρίζουν και το έχουν νιώσει καλά οι επαγγελματίες της πόλης με και χωρίς πρόσφυγες!!!

                                                                                

*Παρασημοφορημένος με το Μετάλλιο  «εξαιρέτων πράξεων», για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.