Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

“Tο σκληρό παιχνίδι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών και εμποδίζει το τοπικό ποδόσφαιρο να εξελιχθεί”

“Tο σκληρό παιχνίδι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών και εμποδίζει το τοπικό ποδόσφαιρο να εξελιχθεί”

Γράφει ο Παναγιώτης Κοντονάσιος *

Εκμεταλευόμενος την ηλιολούστη μέρα κατηφόρησα προς το γήπεδο προκειμένου να απολαύσω την τοπική ομαδα μας,μιας και φέτος πρωταγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της Β κατηγορίας του νομού μας.

Το γήπεδο δυστηχώς δεν ευνοεί να δεις καλό ποδόσφαιρο,αλλά αυτό βοηθούσε και το πολύ σκληρό και επικίνδυνα αντιαθλητικό παιχνίδι που παιζόταν.Το παιχνίδι Λεπενού-Σαρδήνια έληξε ισόπαλο 1-1 με 4 κόκκινες κάρτες! Το ποδόσφαιρο είναι συγγενές άθλημα με το Ράγμπυ,με τη διαφορά οι αυστηροί κανονισμοί που εφαρμόζονται διαφυλάττουν την σωματική υγεία των αθλητών ‘όσο το δυνατόν.Στο

Ποδόσφαιρο αν αφεθεί εντούτοις το σκληρό-αντιαθλητικό παίξιμο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για σωματικές βλάβες αλλά και πιο επικίνδυνο από το Ράγμπυ!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα έντασης και σκληρών-αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων καταστρέφεται το άθλημα,θέτει την υγεία αθλητών σε κίνδυνο αλλά και εμποδίζει ταυτόχρονα την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Επιπλέον ευνοεί την ‘έξαρση βίαιων επεισοδείων στο γήπεδο.

Αυτή η λαθεμένη αντίληψη που επικρατεί ,δυστηχώς, ότι το ποδόσφαιρο είναι για ”άνδρες” και υποτίθεται ότι πρέπει να παίζεται με επικίνδυνα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα κάνει διστακτικούς

τους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους ,που δικαιλογημένα αισθάνονται φοβισμένοι και η απογοήτευση τους καταβάλει .Το ότι είναι ντέρμπυ ο αγώνας ,αυτό δεν σημαίνει ότι θα ματώσουμε και θα πάμε νοσοκομείο,αλλά απεναντίας πρέπει να σημαίνει ότι θα δούμε καλό ποδόσφαιρο περιβαλλόμενο από ευγενή άμιλλα.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του τοπικού ποδοσφαίρου μας,να δούμε ποδόσφαιρο κι οχι ξύλο,επικίνδυνα μαρκαρίσματα που εγείρουν τους θεατές

αλλά και τους απογοητεύουν ταυτόχρονα.Μόνο το καθαρό ,αθλητικό παιχνίδι θα βοηθήσει να αξιοποιηθούν ταλέντα και να εξελιχθεί το τοπικό πρωτάθλημα ανοδικά.

Η νοοτροπία ”πάρτου τα πόδια ” είναι καιρός και μπορεί να σταματήσει!

Σ αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει η Διατησία τα μέγιστα,αφού γίνει πιο αυστηρή,δίκαιη αλλά όχι εκδικητική.Η διατησία μπορεί να συνδράμει στο έργο της

εφόσον στηριχθεί και προστατευτεί απο την πολιτεία,και σε συνεργασία με τους προπονητές κ παράγοντες των ομάδων να σταματήσει αυτή η νοοτροπία που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Μια συνάντηση των διαιτητών,προπονητών και προέδρων θα βοηθούσε προς τον στόχο.ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ-ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, προκειμένου να επιστρέψει το θέαμα στα γήπεδα και να αναστηθεί ο τοπικός ερασιτεχνικός αθλητισμός.

*Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ,Αθλητής,Προπονητής beach volley

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.