Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

“Βολές” Λιβανού κατά ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής

“Βολές” Λιβανού κατά ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής

“Η Ελλάδα δεν είναι ούτε μαγαζί ούτε μαγαζάκι. Είναι η πατρίδα όλων μας”O Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή μικροπιστώσεων.

 

Ως προς το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία σημείωσε ότι «Θέλουμε τη μεσαία τάξη να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς για εμάς δεν είναι ταξικός εχθρός, αλλά η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Μια οικονομία με ίσες ευκαιρίες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία. Με ανάδειξη της σημασίας της εργασίας, όχι μόνο ως μέσου βιοπορισμού των πολιτών αλλά και ως μέσου που οδηγεί στην ασφάλεια.»

Τόνισε ότι η ΝΔ «μάχεται για να διορθώσει τις κοινωνικές ανισότητες, εφαρμόζοντας μια φιλελεύθερη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, ώστε να καταστεί εφικτό, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, το «ελληνικό όνειρο», η δυνατότητα, δηλαδή, να προοδεύσουν, ανεξαρτήτως της κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης. Καταπολεμούμε τη διαιώνιση των παγίδων φτώχειας. Στόχος μας είναι να γίνει εφικτή η οικονομική και κοινωνική κινητικότητα.»

Ως προς το παρόν νομοσχέδιο σημείωσε ότι με αυτό: «Ενισχύουμε τον νέο άνθρωπο που επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του μικρή επιχείρηση, αλλά και τον μεγαλύτερο ηλικιακά, τον πολίτη που έχει εξοικείωση με την τεχνολογία, τον νέο φοιτητή, τις μονογονεϊκές οικογένειες, και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πολύτιμη ρευστότητα. Ενισχύουμε στην πράξη την ελληνική οικονομία και κοινωνία»

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τετραετή διακυβέρνησή του είναι πολλά και χιλιοειπωμένα. Το σοβαρότερο, όμως, ήταν η προσπάθεια να ελέγξει τους θεσμούς, να αλώσει τα κρίσιμα θεσμικά αντίβαρα, να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε «οι πρόσφατες συνομιλίες που είδαν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ του κ. Παππά, τότε Υπουργού Επικρατείας και νούμερο δύο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και του επιχειρηματία κ. Μυωνή, αποδεικνύουν τον θεσμικό κατήφορο της προηγούμενης περιόδου. Έναν κατήφορο που περιείχε «μαγαζιά» και «παραμάγαζα», «κέρδη», πιέσεις για καταθέσεις, ώστε να ασκηθούν διώξεις σε συζύγους πολιτικών αντιπάλων».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «Αυτά είναι φαινόμενα σήψης και παρακμής. Βέβαια αυτό είναι το στίγμα σας, η πολιτική σας. Δεν σας αρκεί η διακυβέρνηση του τόπου, θέλατε να καταλάβετε και τους «αρμούς της εξουσίας». Το DNA του κόμματός σας συνοψίζεται στο περίφημο: «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Κυβερνήσατε διχαστικά, απολυταρχικά, επιχειρώντας να ελέγξετε κάθε θεσμό, και κυρίως τη Δικαιοσύνη».

Κάλεσε, δε, το ΣΥΡΙΖΑ «έστω και τώρα, τη δωδεκάτη ώρα, να καταδικάσει ρητά τα ντιλαρίσματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα καφέ. Γιατί η Ελλάδα, δεν είναι ούτε μαγαζί ούτε μαγαζάκι. Είναι η πατρίδα όλων μας και όλοι οφείλουμε να την υπηρετούμε.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΡΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ? ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΗΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΟΥΤΣΕΡ ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ 20.000.000 ΕΥΡΩ ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ?ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. .ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.