Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Τι είναι η ραγάδα & το συρίγγιο πρωκτού – Τι ρόλο παίζει η θεραπεία laser;

Το συρίγγιο και το απόστημα πρωκτού είναι μία αρκετά συχνή πάθηση που εμφανίζεται στην πρωκτική περιοχή. Εμφανίζεται μέσω φλεγμονής και συνήθως υπάρχει εκροή υγρών. Η θεραπεία του αποστήματος δεν είναι απλή υπόθεση και συνήθως χρειάζεται ένας έμπειρος πρωκτολόγος για να δώσει τη λύση, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την περίπτωση να επανεμφανιστεί.

Περιεδρικό απόστημα & Συρίγγιο: Πως συνδέονται οι δύο παθήσεις

Το περιπρωκτικό απόστημα είναι η οξεία φάση του συριγγίου πρωκτού, το οποίο προκαλεί πόνο και βγάζει πύον που φαίνεται ακόμα και στο εσώρουχο. Ο ασθενής μπορεί να βιώνει συχνές υφέσεις και εξάρσεις που μπορεί να εκδηλώνονται ακόμα και με πυρετό.

Η θεραπεία της φλεγμονής είναι αλληλένδετη με την χειρουργική αφαίρεση του πύου. Μετά την επέμβαση το συρίγγιο παραμένει ανοιχτό για να εκρέει το υγρό.

Περιεδρικό απόστημα & Συρίγγιο: Θεραπεία με laser

H συντηρητική αγωγή είναι η διάνοιξη του συριγγίου αλλά από αυτή τη μέθοδο μπορούν αν δημιουργηθούν επιπλοκές και προβλήματα. Η θεραπεία συριγγίου πρωκτού με laser για τους περισσότερους ασθενείς είναι μία σανίδα σωτηρίας, αφού δεν προκαλεί τραυματισμούς ούτε ζημιά στον σφιγκτήρα, ο οποίος είναι υπερευαίσθητος.

Ραγάδα πρωκτού

Ραγάδα πρωκτού σημαίνει ότι υπάρχει πληγή στον πρωκτό, η οποία είναι αρκετά επώδυνη κατά την ώρα της αφόδευσης και διατηρείται και αρκετές ώρες μετά. Ο πόνος είναι τόσο ενοχλητικός, που ο ασθενής φοβάται να αφοδεύσει γι΄αυτό και συχνά υπάρχουν επεισόδια δυσκοιλιότητας. Η ραγάδα αδυνατεί να επουλωθεί από μόνη της, αφού ο πόνος επιφέρει έντονο σφίξιμο στους σφιγκτήρες του πρωκτού.

Ραγάδα Πρωκτού: Θεραπεία με laser

Εάν αποτύχουν οι συντηρητικές θεραπείες τότε η καλύτερη επιλογή είναι το laser. Παράλληλα με τη θεραπεία εφαρμόζεται και κάποια χαλαρωτική του σφιγκτήρα, χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία της αφόδευσης.

Απόστολος Σταματιάδης

Χειρουργός – Πρωκτολόγος

proctology.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.