Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ρεπορτάζ στην πηγή των σκουπιδιών που θα μας έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία

skoupidia-aigio (2)

Αν αναρωτιέστε πως είναι εκεί από όπου μας έρχονται τα σκουπίδια τέτοιες μέρες-και θα συνεχίσουν να έρχονται και τις επόμενες μέχρι άλλο ένα προβληματικό καλοκαίρι στην Πάτρα παρά τον… προοδευτικό δήμαρχο-, ορίστε, είναι κάπως έτσι.
Χθεσινές βέβαια οι εικόνες αλλά πολύ δυνατές, δεν βρίσκετε; Έτσι είναι όλη η περιοχή του Αιγίου- όπου μας έφεραν κάτι πασχαλινές υποχρεώσεις- μέχρι τα όρια των όμορων δήμων(κι ακόμα παραπέρα). Μιλώντας με τους αυτόχθονες Έλληνες ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει ποιος φταίει διαχρονικά για το ότι τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί χώρος για ΧΥΤΑ. Το μόνο που κατάλαβα είναι πως πολύ κοντά εκεί όπου έμεινα ήταν να γίνει μια πολύ σύγχρονη μονάδα που όμως δεν την άφησαν να γίνει διάφοροι …κινηματικοί και διάφοροι κτηματίες. Ο άλλος μεγάλος μπελάς της περιοχής είναι οι τσούχτρες. Και πάλι πλησιάζει το καλοκαίρι αλλά οι δημαρχαίοι της ευρύτερης περιοχής ακόμη δεν έχουν βρει «πρόγραμμα» για να μπουν… Τα πάντα με «πρόγραμμα» σε τούτη τη χώρα, βλέπετε.
Να μην σας τύχει να κάνετε Πάσχα έτσι. Κάποια βουνά από σκουπίδια ακόμη και μέσα στο Αίγιο φτάνουν μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών και απορώ ποιόν θα μηνύσουν οι ένοικοι αυτές τις μέρες. Είδα έξω από ένα καφέ έναν τεράστιο σωρό και δίπλα κάτι κάγκουρες, με σωλήνες παντελόνια χωρίς κάλτσες, έπιναν τον φρέντο τους.
Καλοί οι επιτάφιοι και τα δρώμενα στο Αγρίνιο και την Ναύπακτο αλλά μόνο αν είναι τα σκουπίδια μαζεμένα. Όλα αυτά επειδή οι «τοπικές κοινωνίες» δεν ήταν τόσο «κινηματικές» και άφησαν και έγιναν ΧΥΤΑ σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Γ.Σ.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

skoupidia-aigio (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Κι επειδή αυτοί τόσα χρόνια δεν βρίσκουν λύση με τα σκουπίδια τους, θα τα φορτωθούμε εμείς ; Όχι βέβαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.