Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ρολά ασφαλείας και τιμές – Ποιότητα ή Οικονομία;

Ρολά ασφαλείας και τιμές – Ποιότητα ή Οικονομία;

Το πιο παλιό μέτρο ασφαλείας για τα καταστήματα είναι σίγουρα τα ρολά ασφαλείας και παραμένει ακόμη και στις μέρες μας το ίδιο δημοφιλές αλλά και αποτελεσματικό. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς ένα κατάστημα που να ΜΗΝ έχει ρολά ασφαλείας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: τα ρολά ασφαλείας δημιουργούν έναν τοίχο μπροστά από τις διόδους του καταστήματος τον οποίο και ο κλέφτης θα πρέπει να διαπεράσει. Για να γίνει αυτό χρειάζονται ειδικές γνώσεις, χρόνος κι εργαλεία πράγματα που δεν διαθέτουν οι λεγόμενοι ερασιτέχνες ή ευκαιριακοί κλέφτες που λυμαίνονται κυρίως τα καταστήματα.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων καταλαβαίνουν τα πολύ μεγάλα οφέλη που παρέχει στο κατάστημα τους η παρουσία των ρολών ασφαλείας, δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν να τοποθετήσουν ρολά ή να αναβαθμίσουν τα παλιά ρολά που έχουν. Ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας σε αυτή τη περίπτωση, όπως μπορεί να μαντέψατε, δεν είναι άλλος από το κόστος. Με άλλα λόγια, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν κάποιο έξοδο για κάτι που μπορεί να μη τους φανεί και ποτέ χρήσιμο.

Επίσης, πολλοί επιλέγουν απλά την κατώτερη ποιότητα προϊόντων ασφαλείας όπως είναι τα κάγκελα ελπίζοντας πως η παρουσία τους και μόνο αρκεί για να αποτρέψει μια απόπειρα διάρρηξης. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για τις τιμές των ρολών ασφαλείας.

«Ότι δίνεις, παίρνεις».

Το παραπάνω ρητό είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο σοφά του λαού μας κι εκφράζει τέλεια την απλή και βασική αρχή του εμπορίου ότι η ποιότητα είναι πάντα ανάλογη της τιμής. Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα μία επένδυση. Είναι κάτι που δεν θα βελτιώσει άμεσα τον τζίρο σας και ούτε θα κάνει την επιχείρηση σας πιο ανταγωνιστική στην αγορά, ωστόσο όπως κάθε επένδυση, μπορεί να σας αποδώσει πολλά στο μέλλον. Αν τα ρολά σας καταφέρουν και αποτρέψουν έστω και μία απόπειρα διάρρηξης, πιθανότατα θα έχετε αποτρέψει μια αρκετά μεγάλη οικονομική ζημιά σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από το κόστος των ρολών.Τα ρολά ασφαλείας της https://dmenounos.gr και οι τιμές τους, είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις που είναι εξαιρετική και οι ποιότητα των προϊόντων αλλά και οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια. Είναι αναμφισβήτητα η πιο “valueformoney” επιλογή της αγοράς.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι καλό να επενδύουμε κάτι παραπάνω στα ρολά και να τα αναβαθμίζουμε αν αυτά έχουν παλιώσει και αντιμετωπίζουν προβλήματα σταθερότητας και λειτουργίας. Μία τσιγκουνιά στη ποιότητα των ρολών είναι κάτι που μπορεί σε λίγο καιρό να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές. Δεν αρκεί να φαίνεται ένας χώρος ασφαλής, θα πρέπει και να είναι σε περίπτωση που κάποιος επιτήδειος αποφασίσει να «ρίξει τα ζάρια» και να προσπαθήσει και η ποιότητα των ρολών θα παίξει μεγάλο ρόλο στις πιθανότητες «επιτυχίας» του.

Να ξέρετε τις ανάγκες σας

Όπως πιθανότατα θα ξέρετε, υπάρχουν πολλές κατηγορίες ρολών ασφαλείας και φυσικά το κόστος της κάθε κατηγορίας διαφέρει. Τα περίφημα ρολά κλειστού τύπου είναι σίγουρα τα πιο ακριβά με τα διάτρητα να ακολουθούν και τα ανοικτού τύπου να είναι τα πιο φθηνά με μεγάλη όμως διαφορά. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, δεν θα πρέπει να προσανατολιστείτε προς τα πιο ακριβά; Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, η απάντηση είναι όχι.

Τα ρολά κλειστού τύπου προσφέρουν μεν πολύ μεγάλη ασφάλεια, αλλά κρύβουν την βιτρίνα και γενικά την πρόσοψη του καταστήματος, οπότε αν το κατάστημα σας χρειάζεται τη βιτρίνα του για να τραβήξει πελατεία, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή τη περίπτωση τα ρολά διάτρητου τύπου θα ήταν η καλύτερη επιλογή, τα οποία θα βγουν και λίγο φθηνότερα. Τώρα και οι δύο τύποι που προαναφέραμε προσφέρουν μεν μεγάλη προστασία, αλλά για πολλά καταστήματα αυτή μπορεί να είναι και ΠΟΛΥ μεγάλη. Τα ρολά αυτά απευθύνονται κυρίως σε μαγαζιά με ακριβά εμπορεύματα, Τράπεζες και κοσμηματοπωλεία αλλά και καταστήματα σε περιοχές που γίνονται συχνά επεισόδια. Για ένα απλό κατάστημα της γειτονιάς, τα δικτυωτά ρολά ανοικτού τύπου είναι η καλύτερη επιλογή.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, έχει μεγάλη σημασία να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο ρολών για το κατάστημα σας αφού η ακριβότερη λύση μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη. Όποια όμως κατηγορία και αν επιλέξετε – σε αυτό θα βοηθήσει και η επιχείρηση ρολών – εννοείται πως θα πρέπει τα ρολά στα οποία θα καταλήξετε να είναι υψηλής ποιότητας και να μην συμβιβαστείτε με μία απλή και φθηνή λύση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.