Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ρομά Μεσολογγίου εναντίον Ρομά Αιτωλικού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ρομά και Φίλων «Ελπίδα Αλληλεγγύης» Μεσολογγίου, σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αιτωλικού για την παραβατικότητα των Ρομά.
Τα μέλη του εν λόγω συλλόγου στηρίζουν την προσπάθεια των κατοίκων του Αιτωλικού, για πάταξη της εγκληματικότητας και παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα τελευταία γεγονότα διαμαρτυρίας και ξεσηκωμού των κατοίκων λόγω κλοπών μας βρίσκουν συμμάχους και όχι απέναντι. Ο σύλλογός μας ουδεμία σχέση είχε ή έχει με τέτοιους είδους ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, θέλοντας να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των ενόχων, είσαστε στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής για τον εντοπισμό τους. Ο σύλλογός μας δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό: Την ένταξη των Ρομά στην κοινωνία που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγονται τέτοιους είδους ενέργειες. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία των κατοίκων, καθώς πολλές φορές κινδυνεύουν, εκτός από περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Δεν πρέπει όμως τα φαινόμενα αυτά να γενικεύονται και να μας περιθωριοποιούν για μια ακόμη φορά».

www.aixmi-news.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.