Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Α.Ο. Αγρινίου: Ξεκίνημα με φιλοδοξίες

Α.Ο. Αγρινίου: Ξεκίνημα με φιλοδοξίες

DSCN3560Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο η «πρώτη» της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο. Αγρινίου εν όψει της νέας σεζόν. Οι ιθύνοντες του σωματείου καθώς και ο προπονητής Χρήστος Μυριούνης αφού έκαναν αναφορά στη διαμόρφωση του καινούργιου ρόστερ της ομάδας, έθεσαν και τους στόχους της νέας περιόδου με κύριο στόχο αφού εξασφαλιστεί η γρήγορη παραμονή να πάει η ομάδα ένα βήμα πιο ψηλά από πέρυσι.

Παρόντες ήταν – πέραν της διοίκησης και του προπονητή- και όλοι οι παίκτες του Α.Ο. που από αύριο ξεκινούν τα… βάσανά τους στο ανακαινισμένο ΔΑΚ Αγρινίου ενώ σημαντική είδηση αποτελεί και η συμφωνία με τη γνωστή βιομηχανία χρωμάτων ΒΙΒΕΧΡΩΜ που θα είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας, κάτι που ανέφερε σχετικά στην τοποθέτησή του και ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Γερμανός.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Γερμανός μεταξύ άλλων τόνισε:

« Φέτος η ομάδα θα αγωνίζεται στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής με την ονομασία ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας ο οποίος στο αίτημά μας απάντησε θετικά για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο δυνατοί και ισχυροί στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διατρέχει η χώρα, να έχουμε ένα τόσο ισχυρό χορηγό δίπλα μας. Στόχος όπως και πέρυσι είναι η εύκολη παραμονή κι αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποιο βήμα προς τα πιο ψηλά, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι καθώς ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες και αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς».

Στη συνέχεια ο Π. Γερμανός αναφέρθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Μυριούνη καθώς και στην υπόλοιπη επάνδρωση τόσο του τεχνικού, ιατρικού όσο και του υπόλοιπου διοικητικού τιμ.

« Ο Χρ. Μυριούνης παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το περσινό του έργο ήταν αξιοθαύμαστο μιας και κατακτήσαμε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα» ενώ η προσθήκη του επιχειρηματία Βασίλη Καραχάλιου προστέθηκε από φέτος στο διοικητικό κομμάτι με τα υπόλοιπα πρόσωπα να παραμένουν ως έχουν από την περσινή σεζόν. Εργοφυσιολόγος της ομάδας θα είναι ξανά ο Θανάσης Μουρτζιάπης.

Προς το τέλος της τοποθέτησή του ο κ. Γερμανός ευχαρίστησε το δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη που φέτος όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Α.Ο. «κάνανε μια τιτάνια προσπάθεια να γίνει ένα κλειστό πραγμτικά ολοκαίνουργιο διότι το φτιάξανε πραγματικά από την αρχή. Φέτος θα είναι σα να αγωνιζόμαστε σε ένα καινούργιο γήπεδο» είπε ο Π. Γερμανός ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία μιας έξτρα κερκίδας με τη βοήθεια του νέου μέλους του δ.σ. Β. Καραχάλιου χωρητικότητας περίπου 160 ατόμων που θα κατασκευαστεί στην απέναντι πλευρά της υπάρχουσας εξέδρας.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Ντίνος Τσιαμάκης στην τοποθέτησή του αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία στη σύντομή τοποθέτησή του τόνισε ότι αρχικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή και να μπορέσει η ομάδα στη συνέχεια να κοιτάξει ακόμη πιο ψηλά ενώ στη συνέχεια είπε: «Νομίζω πως σε αυτά τα χρόνια η προσπάθειά μας έχει αποδώσει καρπούς. Προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί σε όλα τα επίπεδα για να λειτουργεί καλά η ομάδα και να έχει ένα καλό όνομα σε όλο το μπασκετικό χώρο».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας Χρ. Μυριούνης μίλησε για τη νέα σεζόν και τις φιλοδοξίες της ομάδας:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Α.Ο. , ένα τόσο οργανωμένο και φερέγγυο σωματείο. Η δουλειά που κάναμε πέρυσι ήταν πολύ καλή και η πορεία πέραν του αναμενόμενου. Αυτό έχει ανεβάσει τον πήχη για την καινούργια χρονιά. Θα έχουμε πίεση και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αυτή. Να ξέρετε ότι όλο το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι δικές μου επιλογές από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Είναι δική μου η ομάδα 100% φέτος. Εγώ θα πάρω την ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Να έχουμε υγεία και μπορούμε να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Εγώ το πιστεύω. Να φέρουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο όπως πέρυσι. Αυτό είναι στο χέρι μας. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά με το κεφάλι κάτω και προσγειωμένοι. Θέλουμε όπως είπε και ο πρόεδρος τη γρήγορη παραμονή και αν μπορέσουμε το κάτι παραπάνω, δηλαδή αν τερματίσουμε μια θέση παραπάνω από την έκτη περσινή θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να το καταφέρουμε. Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω θα είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι από τα δεκατρία παιδιά της ομάδας τα οκτώ είναι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, τον κόσμο, την πόλη. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω και τον Θ. Μουρτζιάπη που θα είναι και φέτος δίπλα μου. Είναι ένας γενναίος επιστήμονας και θα με βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ο κ. Μουρτζιάπης έπαιξε μεγάλο ρόλο και στην περσινή πορεία και αυτό φάνηκε».

Το νέο μέλος του δ.σ. Β. Καραχάλιος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην ομάδα τον πρόεδρο κ. Γερμανό στη σύντομη τοποθέτησή του είπε πως: « Το Αγρίνιο είναι μια πόλη εκατό χιλιάδων και δικαιούται να έχει μία ομάδα όχι μόνο στη Β΄Εθνική αλλά και παραπάνω στο μπάσκετ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας τοποθετήθηκαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από το agrinionews.gr.

  • Για τις αρκετές αποχωρήσεις και συνάμα προσθήκες, κατά πόσο καλύφθηκαν τα κενά και αν προβληματίζει τον προπονητή ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ομοιογένεια της ομάδας:
  • Χρ. Μυριούνης: « Δεν προβληματίζομαι για κάτι. Σε πολύ σύντομο διάστημα θα υπάρχει η ομοιογένεια. Αυτοί που έφυγαν εγώ τους επέλεξα να φύγουν όπως και αυτοί που ήρθαν. Το είπα και πριν. Πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά που ήρθαν. Ευχαριστώ και τα παιδιά από την περσινή ομάδα. Έκρινα ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί με αυτούς τους καινούργιους παίκτες». (σ.σ. επισημάνθηκε ότι οι δύο από τους έξι συνολικά αποχωρήσαντες, οι Ναούμης και Κυριλής έφυγαν αναγκαστικά λόγω σπουδών). Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον Σωκράτη Ναούμη γιατί πήγε σε ομάδα Α1 και ήμουν ο προπονητής που του έδωσε το βήμα να παίξει στη Β΄Εθνική. Τον έριξα στα βαθιά και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Πήγε σε μια ιστορική ομάδα, τον Απόλλωνα Πατρών. Τον ήθελα πάρα πολύ και φέτος αλλά…».
  • Για το αν θα γίνει κάποια ακόμη προσθήκη στο ρόστερ:
  • Χρ. Μυριούνης: « Δε νομίζω. Υπάρχει μία περίπτωση ενός νεαρού παίκτη έως το τέλος της εβδομάδος που δεν είναι και σίγουρη αν θα προχωρήσει αλλά η ομάδα είναι πλήρης».
  • Για το αν έχει εικόνα για τις άλλες ομάδες και το ποια θεωρεί ότι θα είναι ο αντίστοιχος περσινός Αίολος Αστακού:
  • Χρ. Μυριούνης: « Έχουμε εικόνα. Είναι ενισχυμένες όλες οι ομάδες και το πρωτάθλημα θα είναι πενήντα τοις εκατό δυσκολότερο από πέρυσι. Η Καστοριά με τις κινήσεις που κάνει μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά αλλά και το Ανατόλια έχει ενισχυθεί, και η Καρδίτσα… Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».
  • Για τα διαρκείας και τι εικόνα υπάρχει μέχρι στιγμής:
  • Π. Γερμανός: « Είμαστε ακριβώς στα εκατόν ογδόντα αυτή τη στιγμή. Είχαμε κάνει μια πτώση στην πώληση λόγω διακοπών και ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να πουλήσουμε πιο πολλά ώστε να φτάσουμε το στόχο των τετρακοσίων σπάζοντας το φράγμα των 383 διαρκείας που πουλήσαμε πέρυσι. Οι εποχές είναι δύσκολες. Το προσπαθούμε, το παλεύουμε, ελπίζω να το πετύχουμε. Οι τιμές είναι 30 ευρώ στην κερκίδα και 50 ευρώ στην κερκίδα που θα δημιουργηθεί φέτος».
  • Για τη δύναμη της έδρας και κατά πόσο θα παίξει και φέτος το ρόλο της:
  • Χρ. Μυριούνης: «Από εκεί ξεκινάμε. Βέβαια φέτος το έβαλα στοίχημα. Φέτος ήρθαν παίκτες που έχουν πολλά κιλά… δε θέλω να πω τώρα ακριβώς τη λέξη και έχω βάλει στόχο τις εκτός έδρας νίκες. Εντός δε φοβάμαι. Πέρυσι είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς και έχω βάλει στόχο να κάνουμε αρκετές νίκες εκτός έδρας. Είναι παιδιά μπαρουτοκαπνισμένα αυτά που ήρθαν και θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ».

Τέλος, σε επόμενη ερώτηση για το ποια στοιχεία θέλει να κρατήσει από την περσινή ομάδα και τι να αλλάξει φέτος, ο κόουτς Χρ. Μυριούνης είπε:

« Πέρσι ήμασταν πολύ επιθετική ομάδα. Είχαμε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση μετά τον Αστακό. Φέτος νομίζω ότι θα δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο αμυντικό κομμάτι. Από εκεί θα ξεκινήσουμε. Είμαστε γεμάτοι σε όλες τις θέσεις. Έχω έντεκα ισάξιους παίκτες οι οποίοι θα παίξουν όλοι».

Όσον αφορά τα φιλικά της ομάδας ο κ. Γερμανός τόνισε ότι υπάρχει ένα τουρνουά στο Μεσολόγγι που ο Α.Ο. έχει δηλώσει τη συμμετοχή του χωρίς να έχουν ακόμη όμως οριστεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής του ενώ έχει κλειστεί και άλλο ένα φιλικό μέχρι στιγμής με την ομάδα της Αχαγιάς.

 

                                                                                                                        Π.Κ.

DSCN3520 DSCN3522 DSCN3526 DSCN3527 DSCN3530 DSCN3531 DSCN3536 DSCN3538 DSCN3541 DSCN3542 DSCN3543 DSCN3544 DSCN3545 DSCN3546 DSCN3547 DSCN3549 DSCN3551 DSCN3552 DSCN3553 DSCN3555 DSCN3556 DSCN3558 DSCN3560 DSCN3564

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.