Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ρούλα Κουτσογιάννου: «Θέλουμε πόλη με ταυτότητα – Το Αγρίνιο για πρώτη φορά θα έχει γυναίκα δήμαρχο»

Ρούλα Κουτσογιάννου: «Θέλουμε πόλη με ταυτότητα – Το Αγρίνιο για πρώτη φορά θα έχει γυναίκα δήμαρχο»

Πρόκειται για ένα πρόσωπο αγαπητό στην τοπική κοινωνία και για μια πολύ καλή παρουσία στο ψηφοδέλτιο της Χριστίνας Σταρακά. Η Σωτηρία (Ρούλα) Κουτσογιάννου, δύο μόλις ημέρες πριν από τη μεγάλη μάχη των εκλογών, μιλά για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, το μέλλον της πόλης και του δήμου που τόσο αγαπά και για τη γυναικεία παρουσία στη δημαρχεία του Αγρινίου.

«Η απόφασή μου για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήρθε μέσα από πολύ σκέψη και προβληματισμό. Ακούγοντας τα παράπονα των συνδημοτών μου για προβλήματα καθημερινότητας στην πόλη του Αγρινίου και τα χωριά, προβλήματα που και η ίδια διαπιστώνω ως μόνιμος κάτοικος αυτής της πόλης βέβαια, σκέφτηκα πως οι διαπιστώσεις από μόνες τους δεν αλλάζουν τα πράγματα, πως πρέπει να λάβουν δράση οι πρωταγωνιστές αυτής της πόλης. Και αυτοί είμαστε εμείς. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, ο κάθε ένας που πραγματικά έχει όρεξη να εργαστεί για το Αγρίνιο. Χρόνια σκεφτόμουν την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί αγαπάω και πονάω τον τόπο μου, όμως δεν είχε βρεθεί και το άτομο εκείνο που θα με ενέπνεε να το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάρει τα ινία του δήμου.

Στο πρόσωπο της Χριστίνας Σταρακά το βρήκα. Έχουμε κοινές αξίες σαν άνθρωποι- τυγχάνει να έχω τη χαρά να τη γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια- έχουμε κοινό όραμα για την πόλη και για το πως θα θέλαμε να δούμε τον δήμο μας σε μερικά χρόνια από σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Και , ναι, δε θα κρύψω πως είναι διπλή η χαρά μου που το πρόσωπο που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά, είναι γυναίκα. Μια γυναίκα σαν κι εμένα, σαν όλες εκείνες που μοχθούν καθημερινά, που προσπαθούν να είναι σωστές εργαζόμενες, καλές μητέρες, σύζυγοι, κόρες, που έχουν δεκάδες ρόλους και που ανταπεξέρχονται σε όλους , βάζοντας μπροστά όλες τους τις δυνάμεις. Μια γυναίκα λοιπόν μπορεί να είναι μια ικανότατη αυτοδοικητικός , μια άξια δήμαρχος. Και το πιστεύω, το Αγρίνιο τα επόμενα χρόνια θα έχει γυναίκα δήμαρχο», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Όσο για το πως η ίδια οραματίζεται το Αγρίνιο σε μερικά χρόνια; «Μια πόλη με ταυτότητα. Το Αγρίνιο έχει χάσει την ταυτότητά του. Είναι περιοχή υδάτινου πλούτου ο δήμος μας, είναι περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους ολόκληρη η περιφέρεια του δήμου, μπορεί να αποτελέσει πρόταση εναλλακτικού τουρισμού, είναι ολόκληρος ο δήμος ένα ακατέργαστο διαμάντι που πρέπει να … κατεργαστεί. Μέχρι τώρα κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να οραματιστούμε τον δήμο που θέλουμε σε πέντε ή δέκα χρόνια. Πρέπει να αποκτήσουμε θέση στον χάρτη της Ελλάδας. Δε μας αξίζει αυτή η απαξίωση. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, το
οφείλουμε στους νέους που φεύγουν από το Αγρίνιο. Ας μην απαξιώνουμε οι ίδιοι άλλο τον τόπο μας. Το Αγρίνιο θα αλλάξει, γιατί το Αγρίνιο Μπορεί».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.