Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

ΑΣΕΠ “11Κ/2018”: Ρύθμιση για τους επικουρικούς εξετάζει το υπουργείο Υγείας

ΑΣΕΠ “11Κ/2018”: Ρύθμιση για τους επικουρικούς εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο παράτασης για τους συμβασιούχους του λοιπού επικουρικού προσωπικού εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Με «φόντο» την προκήρυξη 11Κ/2018 του ΑΣΕΠ για 1.116 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, το αρμόδιο υπουργείο επιδιώκει την παράταση των ήδη υπηρετούντων έως και την καταληκτική ημερομηνία των συμβάσεών τους, δηλαδή στις 31 Μαίου 2019.

Όπως αναφέρει το υπ. Υγείας, στόχος είναι να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης των μονίμων.

Η παράταση ουσιαστικά «μεταφράζεται» σε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης του νέου διαγωνισμού:

(-) Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την ανακληθείσα προκήρυξη.

(-) Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα προβλέπεται έξτρα μοριοδότηση για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστεί πλήρως ο χρόνος επανένταξης της διαδικασίας για την επιλογή του νέου μόνιμου προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει «παγώσει» προσωρινά προκειμένου να αλλάξει η κατανομή των θέσεων σε σχέση με τις ειδικές κατηγορίες και τον αριθμό των θέσεων που θα διατεθεί για υποψηφίους με ειδική εμπειρία.

Πηγή: workenter.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.