Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

«Σαφάρι» για τα αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα-πόσα καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία

«Σαφάρι» για τα αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα-πόσα καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία

Στη διαδικασία αναζήτησης όλων των «επικίνδυνων» αυθαιρέτων που έχουν οικοδομηθεί σε κάθε γωνιά της χώρας βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τα αυθαίρετα τα οποία έχουν οικοδομηθεί σε αιγιαλούς, δάση και ρέματα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από οποιαδήποτε ρύθμιση για τη νομιμοποίησή τους, καθώς θεωρείται ότι εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοικημένων περιοχών αλλά και για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είναι ανάμεσα στις πρώτες που συγκέντρωσαν συγκέντρωσαν στοιχεία για «επικίνδυνα» και μη νομιμοποιήσιμα αυθαίρετα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί 584 αυθαίρετα με πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Η συγκέντρωση των στοιχείων αυτών, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αποδεικνύει περίτρανα το οικιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη real και το πρόσφατο δημοσίευμα, στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εντοπιστεί 12.168 αυθαιρεσίες με πρόστιμα ύψους  24,2 εκατομμυρίων ευρώ. 

http://patrastimes.gr- με πληροφορίες από real.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.