Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικαθιστούμε την τηλεόραση στο σαλόνι μας

Αντικαθιστούμε την τηλεόραση στο σαλόνι μας

Στη σύγχρονη εποχή υπάρχει η τάση να οργανώνονται τα καθιστικά έχοντας ένα και μοναδικό πράγμα στο μυαλό: να βλέπουν όλοι, όπου και αν κάθονται, την τηλεόραση.

Η τηλεόραση, όμως, στερεί κάτι πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν τα παλαιότερα χρόνια: την συζήτηση. Γι’ αυτό τον λόγο μπορούμε να δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε ένα καθιστικό χωρίς τηλεόραση, ώστε να μπορούμε να χαλαρώνουμε και να συζητάμε μακριά από τον θόρυβο της τεχνολογίας.

Αντί λοιπόν για την τηλεόραση, μπορούμε να επιλέξουμε διάφορα αντικείμενα, τα οποία μάλιστα μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά, τα οποία θα δώσουν εξτρά πόντους στη διακόσμηση και το στυλ του σαλονιού μας.

Ιδέες υπάρχουν πολλές για διακοσμητικά αντικείμενα που μπορούν να έχουν διπλή λειτουργία σε ένα σαλόνι: τόσο χρηστική όσο και καθαρά διακοσμητική.

  • Ένας γωνιακός καναπές με ένα coffee table που θα ταιριάζει στις διαστάσεις του είναι μια πολύ καλή ιδέα για να οργανώσετε το καθιστικό σας. Βάλτε ένα χαλί ή μια μοκέτα για να δώσετε ζεστασιά στον χώρο και διακοσμήστε το coffee table με κεριά που θα συμβάλουν στον απαλό φωτισμό. Τα διακοσμητικά αυτά θα καταφέρουν να δώσουν μια έξτρα πινελιά χαλάρωσης.
  • Οργανώστε το καθιστικό σας μπροστά από το τζάκι με ένα καναπέ, ένα coffee table, πολυθρόνες και μαξιλάρες. Οι υφές του χαλιού και άλλων υφασμάτων θα σας χαρίσουν το στιλ και την άνεση που χρειάζεστε για να συζητάτε με τους αγαπημένους ανθρώπους γύρω από τη φωτιά. Εξάλλου, τα απλά διακοσμητικά ενός χώρου είναι αυτά που δημιουργούν το πιο φινετσάτο στυλ.
  • Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο, οριοθετήστε το τοποθετώντας μία μοκέτα. Ένα στρογγυλό τραπεζάκι στο κέντρο είναι αρκετό για να σας καθοδηγήσει και να τοποθετήσετε γύρω του έναν γωνιακό καναπέ και μερικές καρέκλες. Επομένως, συγχρόνως δημιουργούμε περισσότερα καθίσματα για περισσότερους ανθρώπους.
  • Φωτεινά χρώματα, όπως το λευκό που μπορεί να επικρατεί στους τοίχους, σε συνδυασμό με το τζάκι και ένα ξύλινο μπαούλο που λειτουργεί έξυπνα ως coffee table δίνουν μια γήινη και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο. Οι λευκές, άνετες πολυθρόνες και ο καναπές μπορούν να είναι όλα τοποθετημένα γύρω από το μπαούλο λειτουργώντας και ως διακοσμητικά και δημιουργώντας έτσι ένα καθιστικό που είναι ιδανικό για ανθρώπινη επαφή, χωρίς τον θόρυβο της τηλεόρασης.
  • Τέλος, αντί για τηλεόραση, επιλέγουμε να διαμορφώσουμε το καθιστικό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτάζει στο παράθυρο. Αφήνουμε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο το φως να διαχέεται στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα να μας χαλαρώνει και να μας φτιάχνει τη διάθεση.

Μπορείτε λοιπόν να εμπνευστείτε από αυτές τις ιδέες και να τις εντάξετε στο δικό σας σαλόνι και στο δικό σας στυλ έξυπνα και οικονομικά, επιλέγοντας τα διακοσμητικά εκείνα που σας αρέσουν περισσότερο και συνδυάζοντάς τα κατάλληλα με έπιπλα maison.gr.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.