Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σάλος με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό: Η καταγγελία για «ψευδοθαύματα» και η απάντηση του ιερέα (βίντεο)

Σάλος με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό: Η καταγγελία για «ψευδοθαύματα» και η απάντηση του ιερέα (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας και η ΔΙΣ κάνουν λόγο για “ψευδοθαύματα” που στόχο έχουν να προσελκύσουν τους πιστούς στο εκκλησάκι – Πόλος έλξης για επωνύμους της showbiz

Σάλος έχει προκληθεί με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, που έχει εξελιχθεί σε “πόλο έλξης” χιλιάδων πιστών, ακόμα και επωνύμων της showbiz.

Για τον εν λόγω ναό έχει γίνει καταγγελία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου “που τάραξε τα νερά” και διαβάστηκε στις εκκλησίες. Ο Μητροπολίτης και η ΔΙΣ κάνουν λόγο για “ψευδοθαύματα” που στόχο έχουν να προσελκύσουν τους πιστούς στο εκκλησάκι.

Αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως ο νικητής του Survivor Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης και άλλοι, περιμένουν υπομονετικά να λάβουν κάθε φορά την ευλογία του σταυρού, που όπως υποστηρίζει ο πατέρας Δημήτριος είναι θαυματουργός.

Η αντίδραση του Μητροπολίτη Αργολίδος

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων. Ο ίδιος κάνει λόγο για… δήθεν θαύματα, μιλώντας στην εκπομπή “T-live” του Alpha.

“Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο”.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κάνει λόγο για… σκηνοθεσία σε θαύματα και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την αγωνία των πιστών για το μέλλον τους και την υγεία τους. “Αυτά θα αποκαλυφθούν. Το ψέμα δε θα κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία. Και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή, οι Άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί, δεν κοίταζαν να προβάλλουν τον εαυτό τους, κρύβονταν.

Όταν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, γιατί ξέρω περιπτώσεις που πήγαν εκεί πέρα, κάποιοι που είπαν ότι θεραπεύτηκαν και οι άνθρωποι είπαν “ούτε θεραπεύτηκα, ούτε ήμουν άρρωστος””.

Η απάντηση του ιερέα

Ο πατέρας Δημήτριος έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούγονται, το πρωί της Τετάρτης 22/6, μετά τη Θεία Λειτουργία.

“Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά”.

Η εγκύκλιος της ΔΙΣ

Με Εγκύκλιο Σημείωμά της το οποίο αναγνώσθηκε σε όλους τους ναούς της χώρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Οι ταπεινοί γίνονται αποδέκτες της Χάριτος του Θεού. Μόνον αυτοί μπορούν να αποφανθούν μετά βεβαιότητος για τα παρόντα και τα μέλλοντα, να διακρίνουν πού υπάρχει αλήθεια και πού το ψεύδος. Οι ‘Αγιοι και θεόπτες των χαρισμάτων δεν κομπάζουν, αλλά ταπεινώνονται ακόμη περισσότερο μετά την θεία Επίσκεψη. Αντίθετα, οι στερούμενοι της Χάριτος είναι ψευδοπροφήτες, πλανώντες και πλανώμενοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι των λογικών προβάτων της Εκκλησίας και διακατέχονται από πνεύμα υπερηφανείας και κενοδοξίας. Το φαινόμενο αυτό των ψευδοαγίων υπάρχει σε κάθε εποχή”.

Επιπρόσθετα, απευθύνει προτροπή:

“Ας μένουμε πιστοί στην παράδοση που έχουμε παραλάβει μέσα στην Εκκλησία μας, ας αποφεύγουμε όσους αυτοαπομονώνονται και ας τιμούμε και υπακούμε στους Ποιμένες και Επισκόπους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αγρυπνούν υπέρ ημών, και ας επιδιώκουμε προ πάντων ‘’τα της ειρήνης και τα της οικοδομής της εις αλλήλους” , για να αναπαύεται μέσα μας η Χάρη του Αγίου Πνεύματος• του Πνεύματος της Αληθείας, της Ειρήνης και της Ενότητος. Αμήν”.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Theodore Anastos

    Όταν το IQ τών πολιτών είναι κάτω του μέσου όρου η βλακεία είναι περίσσεια, εκεί ακριβώς κάνει θαύματα η πολιτική και η θρησκεία, τώρα για όσους πιστεύουν σε αυτά είναι για το τσίρκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.