Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ομάδα πολιτών “Saltsinistas”: Μαύρο σκοτάδι στο Πάρκο Δασάκι στο Μεσολόγγι

Ομάδα πολιτών “Saltsinistas”: Μαύρο σκοτάδι στο Πάρκο Δασάκι στο Μεσολόγγι

H άτυπη ομάδα πολιτών με το όνομα Saltsinistas, στο Μεσολόγγι, κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της ότι έχει θέσει ως στόχο να δώσει ζωή στο Πάρκο Δασάκι ,”αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για ζωντανούς δημόσιους πράσινους χώρους στην πόλη”.

Αναλυτικά η ομάδα αναφέρει:

Από το Μάιο του 2017, η άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas στο Μεσολόγγι, έχει θέσει ως στόχο να δώσει ζωή στο Πάρκο Δασάκι αντιλαμβανόμενη την ανάγκη όλων μας για ζωντανούς δημόσιους πράσινους χώρους στην πόλη μας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με συναντήσεις με τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την πρόεδρό του, κ. Τσέλιου Παναγοδήμου και συνεχίστηκε, χωρις όμως αποτελέσματα όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων.

Αναλυτικά:

“Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως ενώ διεκδικούμε τα αυτονόητα, έχουμε απέναντί μας από τη μία πλευρά, την αδιάφορη στάση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του Πάρκου, και από την άλλη, μια διάθεση για εύρεση δικαιολογιών και εμποδίων ώστε το μοναδικό δημόσιο πάρκο στην πόλη μας να παραμείνει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.

Φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο:

·         Να υπάρχει επαρκής φωτισμός στο χώρο.

·         Να υπάρχουν καλάθια σκουπιδιών.

·         Να κόβονται συστηματικά τα χόρτα.

·         Το πάρκο να μην είναι πάρκινγκ.

Όσες συζητήσεις  και να κάναμε, όσο και να στηρίξαμε το διάλογο με τον αρμόδιο φορέα, η πραγματικότητα είναι μία και αυτή φαίνεται στο μαύρο σκοτάδι που συναντά κανείς καθημερινά στο Πάρκο Δασάκι.

Ωστόσο εμείς σαν πολίτες δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια για ζωντανούς πράσινους χώρους στην πόλη. Έχουμε δει μέσα από τις δράσεις της ομάδας και άλλων φορέων πως το Δασάκι και οι υπόλοιποι δημόσιοι χώροι της πόλης μπορούν με απλές παρεμβάσεις να μετατραπούν σε ζωντανούς, φιλόξενους και ελκυστικούς δημόσιους χώρους που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να δυναμώσουν το όραμά μας για ζωντανούς πράσινους χώρους να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να οργανώσουμε μαζί τις επόμενες δράσεις μας: saltsinistas@hotmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.