Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Σαν σήμερα η Χούντα εκείνων που “κραύγαζαν δημοσίως την ηλιθιότητά τους”

dikt

 

Για να ξεκινήσω τούτο το κείμενο και να μην πει κανείς ότι πάω να απαλλάξω την Χούντα λόγω βλακείας θα επικαλεστώ τον Βασίλη Ραφαηλίδη (ένα από τα παράγωγα της Χούντας είναι ότι για να μιλήσεις για εκείνη πρέπει να επικαλεστείς κάποιον από όσους ήθελε η ίδια να αφανίσει! Μιλάμε για αετούς!). Στην «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους 1830 -1974»εξήγησε πόσο ηλίθιοι ήταν οι χουντικοί αλλά και πως ο Παπαδόπουλος, που δεν ήταν ηλίθιος, ξεφτίλιζε την ελληνική γλώσσα.

Σαν σήμερα το 1967 επιβλήθηκε στην Ελλάδα η πιο ηλίθια χούντα που θα μπορούσε να επινοήσει η ενοχική, ψεκασμένη και αμόρφωτη ελληνική Δεξιά αλλά και ο “ξένος παράγων” που έπαιρνε πληροφορίες από τους δικούς μας ηλίθιους, ενοχικούς, θρησκόληπτους και αγράμματους. Η Χούντα, βεβαίως, δεν απαλλάσσεται λόγω βλακείας γιατί έκανε εγκλήματα, μπαίνει όμως στο πάνθεον των παγκόσμιων ιστορικών γεγονότων τα οποία, ήταν που ήταν της πλάκας, τελικά κατέληξαν σε τραγωδίες με κωμικά στοιχεία.

Η απίθανη κατάσταση που έκατσε στον σβέρκο της Ελλάδας για 7 χρόνια και που αν δεν έχανε την μισή Κύπρο ίσως να ξεπερνούσε σε διάρκεια ακόμα και το καθεστώς του Φράνκο(η επαναστατικότητα του Έλληνος και ο διάσημος τράχηλός του, που ζυγό δεν υπομένει, ευδοκιμούν μόνο σε συνθήκες επιδοτήσεων, δανείων και πάντως με πολλά λεφτά και διορισμούς) είχε το εξής τριπλό αποτέλεσμα, αληθινό επίτευγμα ηλιθιότητας μαζί με συμφορά:

α) Ανέστειλε τις ελευθερίες των Ελλήνων και μαζί την προσαρμογή σε έναν κόσμο που άλλαζε. Ανέστειλε κάθε νεωτερικότητα, κάθε ανάγκη για καινοτομία. Το γεγονός ότι κάποιοι κάνουν λόγο για την “Χούντα που έκανε έργα” σημαίνει πως δεν έχουμε μάθει ακόμα πως όλες οι χούντες κάνουν έργα. Τα δημόσια έργα και το μεγάλο Δημόσιο είναι εγγενή χαρακτηριστικά στις χούντες.

β) Έβαλε τον Τούρκο χωροφύλακα στην Κύπρο και από τότε βρίσκεται εκεί.

γ)έκανε τον Έλληνα ακόμη πιο αντιδυτικό και ψεκασμένο απολογητή της “καθ’ ημάς Ανατολής”.

δ)ως εντελώς θρησκόληπτη και αστεία μέσα στις στολές της αποξένωσε τελικά τον Έλληνα και από την πατρίδα και από την οικογένεια.

και ε)έκανε τους εραστές δικτατόρων όπως ο Στάλιν ή ο Μάο να μοιάζουν “προοδευτικοί” ή “δημοκράτες”, τους παρέδωσε την τέχνη, την εκπαίδευση, τον συνδικαλισμό και τελικά έκανε φετίχ την διαμαρτυρία και τα κάθε λογής “κινήματα”, ακόμη κι εκείνα των 4 ατόμων.

Η χώρα όχι απλά βγήκε τραυματισμένη από κείνη την περίοδο, αλλά ήταν τέτοια η ηλιθιότητα και η αγραμματοσύνη της Χούντας ώστε ο σύγχρονος Έλληνας προτιμά να μην τη θυμάται και να τσακώνεται για τον Εμφύλιο!

Για τον Παττακό ο Ραφαηλίδης είχε πει πως «όταν τον ρώτησαν οι ξένοι ανταποκριτές για τα βασανιστήρια το ξεφτέρι είπε: «Ή βασανιστές είμαστε ή ηλίθιοι. Όχι όμως και τα δύο». Σύμφωνα με το «συλλογισμό», αφού δεν ήταν βασανιστές, όπως ισχυρίζονταν, δεν μπορεί παρά να ήταν ηλίθιοι. Είναι ο Παττακός επίσης που είπε το παροιμιώδες: «Όποιος ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του ανθρώπου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, είναι κομουνιστής»!(…)Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε θάνατο, γιατί οι πανεπιστημιακοί χειροκροτούν όχι μόνο τους δικτάτορες, αυτό θα μπορούσε να το κάνει κάθε δειλό ανθρωπάκι, αλλά τους ηλίθιους, τη στιγμή ακριβώς που κραυγάζουν δημοσίως την ηλιθιότητα τους».

Ναι, πλήγωσε την χώρα η Χούντα αλλά κυρίως την χάζεψε. Όπου ακούτε πολλές αντιστάσεις στην Χούντα κρατήστε μικρό καλάθι κι όπου ακούτε βαριά λόγια κάποιος της αναγνωρίζει την ύπαρξη και τον ρόλο που του πρόσφερε…

 

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Chris

    Μη μου στεναχωρείς τον Akis και τον Κώστα Πλεύρη.

  2. ευπλους

    Φυσικα αν δεν εστηναν την Κυπρο Καραμανλης-Μακαριος θα ειχε πολυ ‘ψωμι’ το καθεστως ,δεν ξερω ομως αν τωρα θα ειμασταν αυτο που ειμαστε η κατι σαν την Ισπανια…

  3. Elias

    ΝΔ ΧΑ αποβρασματα της επταετιας της ντροπής… ΨΟΦΟ να έχετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.