Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Σαρωτική νίκη της ΝΔ – Βάφτηκε «μπλε» ο χάρτης της Ελλάδας

Μεγάλη πολιτική αλλαγή, αδιαμφισβήτητη, δείχνει ο χάρτης της Ελλάδας, ο οποίος βάφτηκε μπλε μετά τα αποτελέσματα που δίνουν και από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διαφορά του 9% και πάνω που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών αποτυπώνεται και στις εκλογικές περιφέρειες. Συγκεκριμένα, γύρω στις 10 το βράδυ, από τις 59 συνολικά περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις 50 τουλάχιστον.

Σε Ξάνθη και Ροδόπη το μουσουλμανικό Κόμμα Ειρήνης Φιλίας κερδίζει την πρώτη θέση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος μόνο στο Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, στη Β’ Πειραιώς, στην Αχαΐα, στην Αρτα, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Περιφέρειες

Νίκες στις περισσότερες περιφέρειες για τη ΝΔ, δείχνουν τα αποτελέσματα.Η ΝΔ διεκδικεί 13 από τις 14 περιφέρειες ενώ στην Κρήτη ο κ. Αρναουτάκης στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά… δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά στη Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ συντρίβεται και πληρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών. Για παράδειγμα ο Γ. Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία φαίνεται να παίρνει πάνω από 52% με τον Θ. Καρυπίδη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σχεδόν 30 μονάδες κάτω.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με καταμετρημένο το 5% των ψηφοδελτίων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας λαμβάνει το 62,5% έναντι μόλις 11% του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ήττες υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιφέρεια Ηπείρου ο Αλ. Καχριμάνης δείχνει να έχει ποσοστό πάνω από 56% ενώ ο Γ. Ζάψας περί το 15%.

Στην Περιφέρεια Αττική ο Γ. Πατούλης και η Ρένα Δούρου θα αναμετρηθούν, ο πρώτος όμως παίρνει ποσοστό πάνω από 37%, η δεύτερη γύρω στο 20% και κινδυνεύει και από τον Γ. Σγουρό που είναι στο 17%.

Θρίλερ στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου ο Π. Νίκας της ΝΔ είναι με τον Π. Τατούλη πολύ κοντά στο 34%.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός προηγούταν στο 10%, με ποσοστό κοντά στο 40% και τον Απόστολο Γκλέτσο περί το 23%.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο υποψήφιος της ΝΔ Χρήστος Μέτιος έρχεται πρώτος με 33% με τον “γαλάζιο” αντάρτη να ακολουθεί με 29.9%.

Απο την πρώτη Κυριακή εκλέγεται και ο Κώστας Αγοραστός για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νυν περιφερειάρχης βρίσκεται στο 55,48% και ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑ Νίκος Τσιλιμίγκας με 26,16%.

Μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο υποψήφιος της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης είναι πρώτος με ποσοστό 38,13% ενώ ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας- που υποστηρίζεται απο το ΚΙΝΑΛ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ- βρίσκεται στο 31,61%.

Εκπληξη είναι τα αποτελέσματα και στην περιφέρερια Ιονίων Νήσων. Η Ρόδη Κράτσα (ΝΔ) έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,2%. Ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με 23,78%.

Στο Βόρειο Αιγαίο την κούρσα οδηγεί η νυν γαλάζια περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου (ΝΔ) με 30,8% και ακολουθεί ο Κώστας Μουτζούρης με 24,2%.

Στο Νότιο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που υποστηρίζεται απο την Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται στο 56,2% και ακολουθεί ο Εμ. Γλυνός με 31,6%.

Η μόνη περιφέρεια στην οποία ο υποστηριζόμενος απο τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης έρχεται πρώτος είναι η Κρήτη. Αλλά ο Σταύρος Αρναουτάκης που εκλέγεται απο την πρώτη Κυριακή, καθώς κινείται στο 61%, προέρχεται απο το ΚΙΝΑΛ.

in.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.