Τον Ιούνιο του 1995 ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη των Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη, της ομάδας νεαρών σατανιστών που δρούσε στην περιοχή της Παλλήνης και άφησε στο πέρασμα της δύο νεκρές γυναίκες, κατονομάζοντας οι ίδιοι τα ειδεχθή εγκλήματά τους “ανθρωποθυσίες” προς τον σατανά.
Η αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη, η οποία ερχόταν για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τόσο ανατριχιαστικά εγκλήματα.
Σαν σήμερα στις 7 Ιουνίου άρχισε η δίκη των “σατανιστών της Παλλήνης”. Οι Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη κηρύχθηκαν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τις δολοφονίες δύο γυναικών.
Η δίκη έλαβε χώρα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας, κατά την οποία η “σατανική τριάδα” κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε και ασελγούσε σε νεαρά και, πολλές φορές, ανήλικα κορίτσια, και επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας. Θύματά τους έπεσαν οι Δώρα Συροπούλου και Γαρυφαλλιά Γιούργα.
Στις 23 Δεκεμβρίου του 1997, το δικαστήριο κηρύσσει ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Κατσούλα και Δημητροκάλλη. Η Μαργέτη καταδικάζεται σε κάθειρξη 17 ετών – για απλή συνέργεια σε δύο φόνους.
Δήμητρα Μαργέτη
H Δήμητρα Μαργέτη, αφού εξέτισε 8 έτη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2001. Το 2005 παντρεύτηκε έναν εργολάβο οικοδομών, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Το ζευγάρι χώρισε και έφτασε έως τα δικαστήρια, ενώ τον Ιούνιο του 2015 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του εν διαστάσει συζύγου της για τη διατροφή των παιδιών τους.
Μάνος Δημητροκάλης
Ο άνθρωπος που έκανε γνωστές στις Αρχέές τις πράξεις της συμμορίας τους, ο Μάνος Δημητροκάλης, αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2013, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Για κάποιο διάστημα λέγεται ότι εργαζόταν ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Είχε κάνει σχετικές σπουδές όσο βρισκόταν πίσω απ’ τα σίδερα.
Ασημάκης Κατσούλας
Έπειτα από 23 χρόνια εγκλεισμού και πολλές αιτήσεις αποφυλάκισης, ο Ασημάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, από τις φυλακές της Αγιάς όπου κρατούνταν με βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης. Όλα αυτά τα χρόνια είχε κάνει πάνω από δέκα αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες είχαν απορριφθεί όλες. Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του όπου τον έδειχναν με παραπανίσια κιλά και άσπρα μαλλιά στο πατρικό του σπίτι στην Παλλήνη.
Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου
Ασημάκης Κατσούλας: Δις ισόβια και κάθειρξη 20 ετών και ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Δώρας Συροπούλου, τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Γιούργα, εμπρησμό δάσους, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, καθύβριση Θρησκεύματος, αρπαγή ανηλίκου, σύσταση και συμμορία, βιασμό (Γιούργα).
Μάνος Δημητροκάλης: Δις ισόβια και κάθειρξη 15 ετών και ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Δώρας Συροπούλου, τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Γιούργα, εμπρησμό δάσους, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, καθύβριση Θρησκεύματος, αρπαγή ανηλίκου, σύσταση και συμμορία, απλή συνέργεια στο βιασμό της Γιούργα.
Δήμητρα Μαργέτη: 18 έτη και 4 μήνες, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (με πλειοψηφία των τεσσάρων ενόρκων), για απλή συνέργεια στις δολοφονίες των Συροπούλου και Γιούργα, αρπαγή ανηλίκου.
Κατερίνα Ρηγάκη: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Μαρία Ρηγάκη: 7 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδείς ανωμοτί καταθέσεις.
Βαρβάρα Αγγελοπούλου: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Χαράλαμπος Ζάβρας: Αθώος.
Αγγελική Αναγνώστου: Αθώα.