Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Σχολεία: Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία -Τα 9 βήματα

Σχολεία: Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία -Τα 9 βήματα

Ειδικές οδηγίες για τα σχολεία και την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς ήδη τα σχολεία 49 νομών της Ελλάδας έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές τάξεις και την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των λυκείων. Έτσι, το υπουργείο Παιδείας κατά την ερχόμενη εβδομάδα θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα γυμνάσια.

Το Υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Σχολεία: Τα 9 βήματα για την ασύγχρονη εκπαίδευση
Δείτε αναλυτικά τον οδηγό του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία και την εξ αποστάσεως ασγύχρονη διδασκαλία:

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.