Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Βονιτσάνος Δημήτρης Ασπρογέρακας

Σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Βονιτσάνος Δημήτρης Ασπρογέρακας

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήγαγε πριν από λίγες μέρες σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους εισαγγελείς Εφετών, Δημήτρη Ασπρογέρακα, Αναστασία Δημητριάδου και Βασίλη Παπαδά.

Ο Δημ. Ασπρογέρακας, ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα του εισαγγελικού κλάδου της χώρας, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος .

Ο Δημήτρης Ασπρογέρακας , που κατάγεται από την Βόνιτσα, εισήλθε στο σώμα των εισαγγελέων το 1984 και προήχθη στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών στις 3 Δεκεμβρίου 2014.

Το «βιογραφικό» του… πλούσιο. Χειρίστηκε, μεταξύ άλλων σοβαρών υποθέσεων, την προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες, ενώ έχει διατελέσει και εποπτεύων εισαγγελέας του ΣΔΟΕ. Ο κ. Ασπρογέρακας έχει διατελέσει επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπως και επόπτης ερευνών για την τρομοκρατία. Σκληρή ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα και στη δίκη του «συνδικάτου του εγκλήματος» για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Στη θητεία του, στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, έχει χειριστεί υποθέσεις αναφορικά με την δράση της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και του «Επαναστατικού Αγώνα»

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2017 ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε «παρέμβαση» έξω από το σπίτι του. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, που αυτοαποκαλείται «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές», πέταξε τρικάκια και έγραψε συνθήματα σε πόρτα γκαράζ.

dikastiko.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.