Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σε ένα χρόνο η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του φράγματος Αχυρών

Σε ένα χρόνο η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του φράγματος Αχυρών

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απάντησε σε Ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του φράγματος των Αχυρών που “σέρνεται” επί τρεις δεκαετίες.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός ότι η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2021.

Με την υπό δημοπράτηση εργολαβία θα ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού αντικειμένου του διαλυμένου έργου και θα εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του, αφού θα αρδεύεται η «υψηλή ζώνη» του κεντρικού Ξηρομέρου.

Για να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση ωστόσο απαιτείται η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου οι οποίοι έληξαν την 31η -12-2016 και για το λόγο αυτό η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου.

Παράλληλα η ΕΥΔΕ ΚΥΛΥ σε συνεργασία με Τεχνικό Σύμβουλο προχώρησε στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης τα οποία έχουν ολοκληρωθεί. Θα γίνουν εξάλλου ενέργειες αύξησης του προϋπολογισμού της δημοπράτησης (ανέρχεται στο ποσό περίπου των 14.000.000,00 € ) ώστε να χρηματοδοτηθεί στο σύνολό της από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.