Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Σε δια περιφοράς συνεδρίαση φέρνει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας η δημοτική αρχή Αγρινίου- Έντονες αντιδράσεις, να αποσυρθεί ζητά η ΛΑ.Σ.

Σε δια περιφοράς συνεδρίαση φέρνει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας η δημοτική αρχή Αγρινίου- Έντονες αντιδράσεις, να αποσυρθεί ζητά η ΛΑ.Σ.

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η σπουδή της δημοτικής αρχής Αγρινίου να φέρει κρίσιμα θέματα σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς λόγω εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την επιδημία του κορωνοϊού, αποφεύγοντας έτσι τον ουσιαστικό διάλογο επ αυτών καθώς οι σύμβουλοι θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις του με ένα «ναι» ή με ένα «όχι».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, κρίσιμο θέμα στο οποίο η δημοτική αρχή επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια επί πέντε έτη και επέλεξε να το φέρει στη δια περί φοράς συνεδρίαση.

Οι χειρισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις άλλες παρατάξεις ενώ ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Φαρμάκη σημειώνοντας πως «σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις ο σκοπός είναι να συζητιούνται θέματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, πιέζουν οι ημερομηνίες και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, δεν πρέπει να έρχονται θέματα που μπορούν και πρέπει να έρθουν για να συζητούνται σε κανονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι αποφάσεις μπορούν να διαμορφωθούν μετά τη διατύπωση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων».

Θέματα που θα μπορούσαν να μην περιέχονται στην ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης είναι πολλά, τονίζουν οι σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Τίμος Παπανικολάου και Γιάννης Καρναβιάς τονίζοντας πως «το 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τον Οργανισμό υπηρεσιών του Δήμου, θεωρούμε απαραίτητο ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από την συνεδρίαση και να έρθει σε κανονικές διαδικασίες λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα έχουμε και τις θέσεις του Συλλόγου των εργαζομένων αλλά και θα αναπτυχθεί η διαλογική συζήτηση για ένα σημαντικό θέμα».

Σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να μπλοκάρουν το θέμα στην πράξη καταψηφίζοντάς το για να επανέλθει εκ νέου σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Ρε agrinionews τι σημαίνει δια περιφοράς θα μας εξηγήσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.