Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Σε δράση η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας»

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοίνωσε ότι προχθες, 8 Μαΐου 2019, προέβη σε ενημερωτικές δράσεις (διανομή φυλλαδίων, ανάρτηση πανό) σε Αντίρριο, Ναύπακτο καθώς και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη αυτή περιοχή, έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο και σε πολύ κοντινή απόσταση από ιδιόκτητες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και οικίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Η πλειοψηφία των πολιτών της Ναυπάκτου επικρότησε την δράση της Κίνησης και έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ στο Αντίρριο η τοπική κοινωνία ήταν φανερά διχασμένη, με κάποιους από τους πολίτες να υποστηρίζουν τα αιολικά, και κάποιους άλλους να εναντιώνονται αναφέροντας την ανάμειξη κάποιων πολιτικών με τις ενεργειακές εταιρίες, καθώς και περιπτώσεις δωροδοκίας από αυτές, προς αρμόδιες υπηρεσίες/τοπική αυτοδιοίκηση/κατοίκους, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή”.

Στο Μολύκρειο, οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοι δήλωσαν ξεκάθαρα ενοχλημένοι από την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού   σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό τους.«Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, μας αναστάτωσαν…», «Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες. Αν γίνεται, να ξηλωθούν κι αυτές που μπήκαν», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του Μολυκρείου, υποστηρίζει η  «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» που θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις σε ολόκληρο τον νομό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αστυνόμος Σαΐνης

    και όχι μόνο… έκαναν και άλλες δράσεις εκείνες τις ημέρες στην περιοχή…. Σύντομα νεότερα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.