Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Σε δράση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΟΑΣ την απασχόλησαν «οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, το κόστος παράγωγης ,η μεγάλη φορολογία, τα χαράτσια στον ΕΦΚΑ τον ΕΛΓΑ, οι ζημίες από καιρικά φαινόμενα, οι συντάξεις πείνας αλλά και οι μεγάλες μειώσεις στις ενισχύσεις που έρχονται με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ».
«Τα δείγματα γραφής και της νέας κυβέρνησης που δείχνουν την συνέχεια της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι χειροπιαστά , η αύξηση του αγροτικού ρεύματος ,η απαξίωση του ΕΛΓΑ που ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με ταυτόχρονη αύξηση των ασφάλιστρων», αναφέρει η ΟΑΣ που σημειώνει πως θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ανάδειξης των προβλημάτων αλλά και των αιτιών που τα δημιουργούν.
Παράλληλα αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία που προκηρύχτηκε στις 24 Σεπτέμβρη από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και καλεί σε δυναμικό παρόν στις 10 το πρωί στην πλατεία δημοκρατίας «κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τους αγώνες μας».
Εξάλλου η ΟΑΣ αποφάσισε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
-τη διοργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης την Κυριακή 6 Οκτώβρη τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία του αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσου Βλάχου.
-τη διοργάνωση παναιτωλοακαρνανικης πλατιάς σύσκεψης στα μέσα του Οκτωβρίου για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.