Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Σε εγρήγορση η «Επιτροπή πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου»

Σε εγρήγορση η «Επιτροπή πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου»

παλαιο νοσοκομείο αγρινιουΠραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουνίου η πρώτη συγκέντρωση της «Επιτροπής πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου», στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Aγρινίου. Η επιτροπή, με βάση τις κατευθύνσεις της προηγούμενης συγκέντρωσης των κατοίκων της περιοχής και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε:
-Άμεσα να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε στην οποία υπάγεται το παλαιό Νοσοκομείο και να απαιτήσει την άμεση υλοποίηση των σχεδίων της για την ίδρυση σε χώρο του παλαιού Νοσοκομείου του Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου. Δομή υγείας που με την υλοποίηση τις θα ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση και του υπόλοιπου Νοσοκομείου.
-Παράλληλα να προγραμματίσει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Διοίκηση Νέου Νοσοκομείου, Δήμο Αγρινίου, αρμόδια υπουργεία, κλπ) με στόχους:
1. Να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα αξιοποιηθούν, τα υπόλοιπα 6.000m του παλαιού Νοσοκομείου.
2. Να παρθούν μέτρα για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου. Οι καταστροφές που έχουν γίνει, η παραμονή εντός των χώρων του Νοσοκομείου ανθρώπων με διάφορα προβλήματα, το πλιάτσικο που έγινε σε ότι χρήσιμο υπήρχε καθιστούν το χώρο του παλαιού Νοσοκομείου μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και εστία μόλυνσης.
-Επίσης η επιτροπή αποφάσισε να συμμετέχει και να καλέσει και τους κατοίκους της περιοχής σε ετήσιο μνημόσυνο της Κυρίας Ελένης Τσικνιάς, μεγάλης ευεργέτιδας του Παλαιού και Νέου Νοσοκομείου, που θα γίνει στο εκκλησάκι του Παλαιού Νοσοκομείου. Τέλος η επιτροπή θεωρεί πρόκληση να δαπανούνται τεράστια ποσά σε ενοίκια διαφόρων κρατικών υπηρεσιών ,ακόμη και δομών υγείας και να παραμένει αυτός ο χώρος κενός χωρίς αξιοποίηση. Ευθύνες υπάρχουν σε όλους, ας τις αναλάβει ο καθένας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Cm

    Για ευθυνες να πατε και στο 1 λυκειο που μαθητες του εσπαγαν με πετρες τα τζαμια

  2. κων/να

    kata t’alla itan na ginei esties gia tous foitites pou den exoun tropo na meinoun/spoudasoun sto Agrinio. Malista….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.