Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για το κρούσμα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για το κρούσμα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Νομό για την ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού

Στις προβλεπόμενες ενέργειες προβαίνει άμεσα ο Eθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας  μετά την ύπαρξη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία.

Κλιμάκιο του ΕΟΔY αναμένεται άμεσα στην περιοχή του Αιτωλικού όπου διαμένει ο ιδιώτης γιατρός που νόσησε με ήπια συμπτώματα και παραμένει σε καραντίνα στην οικία του με την οικογένεια του.

Το κλιμάκιο από την Πάτρα θα συντονίσει τις  ενέργειες για την ιχνηλάτηση των επαφών του ιατρού ξεκινώντας από τα ραντεβού με τους ασθενείς που είδε τις τελευταίες μέρες.

Το ιατρείο του είναι στην περιοχή των Οινιάδων, στο Νεοχώρι , όπου θα δοθεί έμφαση ενώ εκτιμάται πως δεν υπάρχει ζήτημα με την περιοχή του Αγρινίου καθώς με αυτήν συνδέεται  συγγενικό πρόσωπο του ιατρού, εργαζόμενο σε υπηρεσία του δήμου Αγρινίου που ωστόσο τους τελευταίους μήνες είναι σε άδεια.

Παράλληλα   το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι σε κατάσταση αναμονής  καθώς -αν κριθεί απαραίτητο- ενδεχομένως θα λάβει μαζικά δείγματα για την αποστολή τους στην Πάτρα.

Σημειωτέον πως ο γιατρός επέδειξε αξιοσημείωτη και υπέυθυνη στάση καθώς με ανάρτηση του στο facebook ενημέρωσε τους συμπολίτες του πως βρέθηκε θετικός στο τεστ κάνοντας λόγο για “αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του”.  Επέλεξε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του ενώ οι πληροφορίες  συγκλίνουν πως νόσησε στο καθήκον από ασθενή του. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.