Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Κάτοικοι των γύρω περιοχών ζήτησαν “να αρθεί η αδικία” στα διόδια Αγγελοκάστρου

Κάτοικοι των γύρω περιοχών ζήτησαν “να αρθεί η αδικία” στα διόδια Αγγελοκάστρου

6Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πριν λίγο  στα διόδια Αγγελοκάστρου, επί της παράκαμψης Αγρινίου στην Ιονία Οδό, η συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από τα χωριά Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουριώτισσα αλλά και άλλοι πολίτες. Το “παρών” έδωσε και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.
Η διαμαρτυρία ήταν συνέχεια των δράσεων για διεκδίκηση εξαίρεσης πληρωμής διοδίων των μονίμων κατοίκων για τοπικές διαδρομές. Οι διαμαρτυρόμενοι έφθασαν στα διόδια με κομβόι οχημάτων που ξεκίνησε από τη Ρίγανη ενώ κάποιοι κρατούν μαύρες σημαίες και ένα πανό. Πρόθεση τους ήταν για μια ώρα να κρατήσουν τις μπάρες σηκωμένες επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων.
7Θυμίζουμε πως πρόσφατα οι πρόεδροι των κατοίκων των εν λόγω χωριών είχαν παραδώσει υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους .Με το υπόμνημα ζητούν την εξαίρεση πληρωμής στο σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου για τοπικές διαδρομές με ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών.
Υπογραμμίζουν πως η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων κάτι που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της αλλά και επειδή το τέλος διοδίων έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα ενώ στην εν λόγω περίπτωση δεν υπάρχει ωφέλεια ή ανταπόδοση αλλά μόνο άδικη επιβάρυνση.
Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι χωριών πέριξ του κόμβου Ρίγανης καλούνται να πληρώσουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων.
Ο σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου απέχει 250μ. από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500μ. από τον κόμβο Ρίγανης. Ο κόμβος της Ρίγανης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και λειτουργεί ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το Μεσολόγγι που είναι διοικητικό κέντρο του νομού, όσο και προς το Αγρίνιο δια μέσου της εξόδου Αγγελοκάστρου που είναι το εμπορικό κέντρο. Σημειώνεται ότι τα χωριά που διαμαρτύρονται ανήκουν στους δήμους Αγρινίου και Ξηρομέρου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου υποστήριξε πως πρόκειται για δίκαιο αίτημα αφού οι συγκεκριμένοι κάτοικοι είναι τραγικό να πληρώνουν 3,50 ευρώ για μια κοντινή διαδρομή.

Όπως τόνισε ο Γ. Παπαναστασίου «το ζήτημα τέθηκε στον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, όταν βρέθηκε πρόσφατα στην περιοχή και όπως κατάλαβα έγινε καταρχήν θετικό από τον κ. Δέδε. Σε άλλες περιοχές έχουν ικανοποιηθεί τέτοια αιτήματα στη χώρα, οπότε αναμένουμε κι εμείς λύση καθώς είναι αδιανόητο ένας δρόμος που μόλις άνοιξε να είναι τόσο επιβαρυντικός για τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του δρόμου στην περιοχή”.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρίγανης, Μιχάλης Χαραλάμπους, έκανε επίσης λόγο για αδικία, που πρέπει να διορθωθεί. «Είναι κρίμα απ’ το Θεό να πληρώνουμε 3,5 + 3,5  ευρώ για να πάμε στο Μεσολόγγι και πιστεύω πως όταν ξανακάνουμε κινητοποίηση θα είμαστε ακόμη περισσότεροι. Ο παλιός δρόμος για να πάμε στο Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι είναι σε κακά χάλια, κάποιος από εμάς μπορεί να περάσει  δυο και τρεις φορές μέσα στην μέρα και δεν μπορεί να επιβαρύνεται με τέτοια ποσά. Ζητάμε κάποια ειδική ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει αυτή η αδικία», εξήγησε.

unnamed

11 12 13 14 15

8 9 101
2 3 4 5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.