Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ημερίδα στο Αγρίνιο για το δημογραφικό με Φραγκούλη Φράγκο και εξαγγελία του δημάρχου Αγρινίου

imerida-dimografiko (11)

Νεώτερη ενημέρωση:

Oλοκληρώθηκε στο Αγρίνιο η ημερίδα με αντικείμενο το δημογραφικό πρόβλημα που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου
Συγκεκριμένα το θέμα της ημερίδας ήταν «η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδος – Η αθέατη γενοκτονία» και έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου παρουσία αρκετού κόσμου.
Είναι πανθομολογούμενο πως το δημογραφικό τείνει σε κρίσιμο πρόβλημα για τη χώρα μας καθώς καταγράφεται υπεροχή θανάτων έναντι των γεννήσεων και ταχύτατη γήρανση ενώ ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετείχαν  ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής που θα αναπτύξει το θέμα «οικονομική κρίση και άλλες αιτίες συρρίκνωσης του πληθυσμού (υπογεννητικότητα, ατυχήματα, αμβλώσεις, αντισύλληψη», ο Εκπαιδευτικός και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Α.Σ.Π.Ε Ευστάθιος Αδαμόπουλος που θα μιλήσει για τις «Πολιτικές για την οικογένεια, τι έχει γίνει και τι πρέπει να γίνει» , ο συγγραφέας –εκπαιδευτικός Δημήτριος Νάτσιος που θα μιλήσει για τη «σχολική Εκπαίδευση και Οικογένεια» και ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Φράγκος Φραγκούλης που θα αναφερθεί στις « επιπτώσεις του Δημογραφικού προβλήματος» Την ημερίδα συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος Νικόλαος Κανής.
«Αποτελεί κοινή ομολογία και γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι σήμερα η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε χώρα γερόντων, το πρόβλημα της συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο και οι συνέπειες του καταστροφικές για το μέλλον της Πατρίδος μας. Εμείς ως Σύλλογος αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη να προβάλλουμε αυτό το παμμέγιστο Εθνικό και Πατριωτικό πρόβλημα, με την προσδοκία να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους σ’ όλα τα επίπεδα για να πάρουν επιτέλους μέτρα στήριξης του ιερότατου θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης », ανέφερε για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας ο Σύλλογος Πολυτέκνων.
polyteknoi-fragos2
Εξαγγελία του δημάρχου Αγρινίου 
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στην ημερίδα που είναι σε εξέλιξη για το δημογραφικό προανήγγειλε την πρόθεση του δήμου Αγρινίου να καταβάλει πολυτεκνικό επίδομα 3000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που διαμένει μόνιμα στο δήμο και αποκτά 4ο παιδί. Το σχετικό θέμα θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.«Είναι τεράστιο το δημογραφικό στην Ελλάδα και κάτι πρέπει να κάνουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου που υπογράμμισε και το γεγονός της μείωσης στο μισό των τελών και των λογαριασμών της ΔΕΥΑΑ που ισχύει για τους πολύτεκνους δημότες.

imerida-dimografiko (7)Κόμμα, συλλαλητήριο και δημογραφικό 
Αναμφισβήτητα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τράβηξε και η παρουσία , ως ομιλητού, του στρατηγού ε.α. (Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας) Φραγκούλη Φράγκου.
Ο κ.Φράγκος είναι από τα πρόσωπα των ημερών καθώς με την ομιλία του για το Σκοπιανό στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναζωπύρωσε τα σενάρια των τελευταίων ετών πως είναι εν δυνάμει αρχηγός δεξιού κόμματος.
Μιλώντας στην ημερίδα λοιπόν ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει κόμμα προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «μπορούν να ησυχάσουν όσοι τον έχουν πρήξει τον τελευταίο καιρό». Ως γνωστόν στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν θα είναι ομιλητής αλλά ,όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει ως ενεργός πολίτης.
Αναφορικά με το δημογραφικό είπε πως το πρόβλημα επηρεάζει το στράτευμα και την οικονομία και πρότεινε κίνητρα που θα ενταχθούν σε ένα νέο Σύνταγμα ενώ ζήτησε και αλλαγή στην πολιτική για τους τρίτεκνους για περιοχές όπως η Θράκη.
Αναπόφευκτα αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα ενώ για τη Μακεδονία έκανε ιστορική αναδρομή στην ελληνικότητα των Μακεδόνων υπενθυμίζοντας τον δάσκαλο του Μ. Αλεξάνδρου από την Ακαρνανία, τον Λυσίμαχο. Για τους Σκοπιανούς μάλιστα ανέφερε πως «δεν έχει σημασία πόσοι είναι, έχουν όχι αλυτρωτισμό αλλά καθαρές επεκτατικές τάσεις».

H εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά ο οποίος έκανε και την προσευχή πριν την έναρξη. Στην φορτισμένη ομιλία του έκανε  λόγο για «αφυπνιστικές φωνές σε μια προδοτική εποχή» υποστηρίζοντας πως η πολυτεκνία κυνηγιέται συνειδητά.  Εξέφρασε  παράπονο για το γεγονός ότι το Παπαστράτειο δεν ήταν κατάμεστο λέγοντας επίσης χαρακτηριστικά πως «ελπίζω αύριο να είναι όπως πρέπει το συλλαλητήριο στην Αθήνα και να έχουμε να περιμένουμε από εκεί».
imerida-dimografiko (2) imerida-dimografiko (3) imerida-dimografiko (4) imerida-dimografiko (5) imerida-dimografiko (6)imerida-dimografiko (8) imerida-dimografiko (9) imerida-dimografiko (10) imerida-dimografiko (11)

imerida-dimografiko (1)polyteknoi-fragos6
polyteknoi-fragos8

polyteknoi-fragos4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.