Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Σε εξέλιξη στο Αγρίνιο το Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (βίντεο-φωτό)

Σε εξέλιξη στο Αγρίνιο το Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (βίντεο-φωτό)

Σε εξέλιξη είναι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο οι εργασίες του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Κεντρικά θέματα για συζήτηση την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα αποτελέσουν: «Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει Δημοκρατική;» και «Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ». Τον πρώτο γύρο συζήτησης θα συντονίσει η Δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και μέλος της ΕΕΔΑΔ Βασιλική Γραμματικογιάννη ενώ το ζήτημα της δημοκρατικότητας της Ευρώπης θα αναλύσουν η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, ο κ. Otmar Lahodynsky, Διεθνής Πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ), ο κ. Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής, ο νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.
Την θεματική για τις προκλήσεις και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για τα ΜΜΕ θα αναπτύξουν ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, η πρόεδρος του Βουλγαρικού Τμήματος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Irina Nedeva, ο δημοσιογράφος του protagon.gr Χάρης Καρανίκας, ο Διεθνής αντιπρόσωπος της AEJ υπεύθυνος για θέματα ελευθερίας του Τύπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης William Horsley και η κυρία Κλημεντίνη Διακομανώλη, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο συντονισμός θα γίνει από την κυρία Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφος της «Βουλή Τηλεόραση» και ταμίας του ΕΕΔΑΔ.

Το Συνέδριο συντονίζει η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔΑΔ) Σάγια Τσαουσίδου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κ. Πάνος Σόμπολος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Βαρεμένος, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κυρία Χριστίνα Σταρακά, Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν – ξεναγηθούν στην πόλη του Αγρινίου στην λίμνη Τριχωνίδα. Το Σάββατο θα επισκεφθούν το Μεσολόγγι και θα ξεναγηθούν στο σπίτι του Λόρδου Βύρωνα ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβούν στην Βόνιτσα. Την Κυριακή θα υπάρξει επίσκεψη στην Ναύπακτο.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη δήλωσε τα εξής: Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΈνωσηΑιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, για τη σημερινή διοργάνωση. Θεωρώ, ότι η Δυτική Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία κυρίως με τις ομορφιές που έχει, πλέον βρίσκει το βηματισμό της έξω από την απομόνωση που είχε τόσα χρόνια.  Οι υποδομές που έχουν γίνει συμβάλλουν και στο να γίνει τόπος τουριστικού προορισμού αλλά και στο να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δομές που πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή.  Και είμαστε  εδώ, για να συνεχίσουμε αυτή την καλή προσπάθεια με όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο, και με όσους θέλουν να έχουμε ολοκληρωμένες Υποδομές στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών της Δυτικής Ελλάδας“.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.