Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου για τον κορωνοϊό

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία του Αγρινίου εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ο λόγος ιδιαίτερα γίνεται  για κρούσματα τα οποία και έχουν προκύψει σε ευαίσθητες δομές, οι οποίες αφορούν το χώρο της υγείας.

Το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο, όντας στην πρώτη γραμμή του «αγώνα» έχουν «πληγεί» από τον κορωνοϊό. Αναστάτωση προκλήθηκε χθες και στα δικαστήρια ενώ ανησυχία προκάλεσε νωρίτερα σήμερα και το γεγονός ότι δεν έγιναν προληπτικά σήμερα μαθήματα σε Γυμνάσιο του Αγρινίου.

Κατά τα φαινόμενα, και με βάση τα όσα προκύπτουν από τις ιχνηλατίσεις, η πορεία των κρουσμάτων φαίνεται ότι θα παρουσιάσει αυξητικές τάσεις, με υγειονομικούς κύκλους, όπως οι ιατροί του Νοσοκομείου να εκφράζουν έντονο προβληματισμό, τόσο για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας όσο και για τη δυνατότητα απόκρισης και διαχείρισης σε ενδεχόμενη μεγαλύτερη έξαρση.

Με σκοπό να ενημερωθεί επαρκώς η τοπική κοινωνία και να ληφθούν πρωτοβουλίες, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, με αυτοδιοικητικούς, υγειονομικούς και υπηρεσιακούς φορείς.

Παρόντες  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης,ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Βασίλειος Σκορδάς, οι  κ. Καραμάνης και Καραγέωργος ως εκπρόσωποι του   ΕΚΑΒ,  ο Π. Παπαθανάσης πρόεδρος Ι.Σ.Α, ο Α. Κοντοπάνος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α  Ιωαν. Τσιτσέλης,  ο Κώστας Ποσονίδης Συντονιστής 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και η ιατρός ΕυηΠαπαλέξη.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου αντικείμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός  όλων  των φορέων  και η  ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση  όλων των μέτρων προστασίας.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, υπήρξε και η συγκινητική έκκληση του διασώστη του ΕΚΑΒ Βασίλη Καραμάνη, ο οποίος και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα τόνισε προς του πολίτες ότι «σας θέλουμε δίπλα μας, όχι εναντίον μας».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε πως επικοινώνησε με τον κ. Γ. Καρβέλη,  Διοικητή της  6ης Υγ. Περιφέρειας,  και τον ενημέρωσε για την σύσκεψη αλλά και την ανάγκη κάλυψης των υγειονομικών  αναγκών.

Από τους παριστάμενους τέθηκε η ανάγκη συνέχισης διενέργειας των τεστ για τον covid  αλλά και η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας στους  χώρους όπου προσέρχονται ασθενείς. Όπως τόνισαν οι γιατροί δεν θα πρέπει οι ασθενείς να αποκρύπτουν ιατρικά στοιχεία κατά την προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε διαρκή και συστηματική συνεργασία με όλους τους υγιειονομικούς φορείς της πόλης. Οι τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ  μας υποχρεώνουν να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι οι Αγρινιώτες,  μικροί και μεγάλοι πρέπει να θυμόμαστε  να τηρούμε τους βασικούς κανόνες. Η μάσκα και η απόσταση είναι τα μεγάλα μας όπλα σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. 

Δε ξεχνιόμαστε. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αυτό δε σημαίνει ότι χάνουμε την ψυχραιμία και την ανθρωπιά μας. Μαθαίνω ότι μερίδα εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα δέχθηκε φραστική επίθεση από συμπολίτες μας. Μόνο ευγνωμοσύνη αξίζει στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή  σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλους αυτούς τους μήνες συμμαχήσαμε  απέναντι στον κοινό εχθρό. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Να διασφαλίσουμε  ότι μπορούμε να  είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.  Καθένας από εμάς μπορεί να είναι το επόμενο κρούσμα .Θα πρέπει σοβαρά να αναρωτηθούμε  εάν κάνουμε ό,τιπρέπει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά  μας , τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας». 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΟΣ

    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝΕ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ Η ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΑΡΙΈΣΑΙ Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΏΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΉ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΣΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΕΞΆΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.