Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σε φάση ολοκλήρωσης η Περιμετρική της Μακρυνείας

Σε φάση ολοκλήρωσης η Περιμετρική της Μακρυνείας

Την Περιμετρική της Μακρυνείας, ένα έργο που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

1H νέα οδός παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, πλην των οικισμών Τριχωνίου και Δαφνιά και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εδώ και χρόνια προκαλεί η διέλευση των οχημάτων μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια των πολιτών. Με ταυτόχρονο και απώτερο στόχο τη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Παπαναστασίου, κατά την επιτόπια επίσκεψή του, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η κατασκευή δρόμου μήκους 16,62 χλμ., συνολικού πλάτους 7,00 μ., με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, η κατασκευή πέντε (5) νέων γεφυρών, καθώς και το σύνολο των έργων σήμανσης-ασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού, διευθέτησης ομβρίων υδάτων, κ.λπ.
«Αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση των υποδομών στο σύνολο του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν εστίες βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική προϋπόθεση αποτελεί η βελτίωση των οδικών αξόνων και η δημιουργία νέων. Η Περιμετρική της Μακρυνείας, είναι ένα έργο το οποίο το παραλάβαμε με πολύ μικρή απορρόφηση. Με μεγάλη προσπάθεια των τεχνικών υπηρεσιών μας, τις οποίες ευχαριστώ, το έργο προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και θα αποδοθεί σύντομα στους πολίτες.» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Η «Περιμετρική Οδός Μακρυνείας» είναι έργο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, με προϋπολογισμό μελέτης, 12.000.000,00 € και προϋπολογισμό σύμβασης, 8.068.547,01 € και χρηματοδοτείται από το «ΕΣΠΑ, ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013».

2 3 4 5

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. dimitris konstantinoy

    επιτελους!!!θα γλιτωσουμε απο την ζουγκλα της Ματαραγκας…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.