Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Σε Κούτουπα, Αρέντα και Αραποκέφαλα ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών το προσεχές Σαββατοκύριακο

Σε Κούτουπα, Αρέντα και Αραποκέφαλα ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών το προσεχές Σαββατοκύριακο
koutpas
Η κορυφή Koύτουπας. Πηγή: eosartas.gr

Τα βουνά του Παναιτωλικού Όρους επέλεξε να επισκεφτεί ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών αυτό το Σαββατοκύριακό διοργανώνοντας ορειβατικές διαδρομές.Η Αιτωλοακαρνανία θα μπορούσε να είναι ένας πιο γνωστός ορειβατικός προορισμός, λείπουν όμως οι υποδομές και η κατάλληλη προβολή. Αναλυτικά ο ΠΟ Αθηνών αναφέρει:

13-15/10 Παναιτωλικό: Κούτουπας (1793μ.) – Νεραϊδοβούνι (1761μ.) – Β.Δ.3
Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Αγρίνιο – Αγ. Βλάσιο. Διανυκτέρευση σε λίγα δωμάτια και υπνόσακους σε στεγασμένο χώρο.

Σάββατο: Ανάβαση από καλογραμμένο μονοπάτι στην πιο εντυπωσιακή μεριά του Παναιτωλικού, αρχικά στην κορυφή του Κούτουπα (1793μ.) περνώντας από ένα εύκολο βράχινο πέρασμα. Στη συνέχεια κατάβαση προς τον οικισμό του Κυνηγού και ανάβαση στο επίσης επιβλητικό Νεραϊδοβούνι (1761μ.). Κατάβαση προς την Κάτω Αρέντα, για φαγητό και διανυκτέρευση στη φιλόξενη ταβέρνα του κυρ Λάμπρου. Ώρες πορείας:8. ΥΔ: 1500μ. ΒΔ: 3 (τα υλικά διανυκτέρευσης θα μεταφερθούν με αγροτικό).

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Καταβόθρα (1752μ.) και συνέχιση της πορείας στην κορυφογραμμή του Παναιτωλικού μέχρι την Τσίνα. Κατάβαση προς τα Αραποκέφαλα κι από εκεί, ακολουθώντας το εκπληκτικό μονοπάτι της Παναγιάς πάνω από το επιβλητικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, κατάληξη στον Προυσσό. Ώρες πορείας:7. ΥΔ: 700μ. ΒΔ: 2.

Δήλωση με προκαταβολή από: 25/9

Αρχηγός : Γιάννης Δημητράκης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.