Κυριακή, Μάρτιος 24, 2019

Σε λειτουργία το “Κέντρο Κοινότητας ” του Δήμου Θέρμου

kentro koinotitas

Το “Κέντρο Κοινότητας ” του Δήμου Θέρμου άρχισε την λειτουργία του  την 1η  Νοεμβρίου 2017.
Η νέα κοινωνική δομή απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .Το Κέντρο Κοινότητας που δημιουργήθηκε στο Θέρμο έχει προϋπολογισμό ,στεγάζεται στο κτήριο του δημαρχείου και απασχολεί δύο άτομα εξειδικευμένο προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργό και Νοσηλεύτρια ).
Χρηματοδοτήθηκε μέσω Π.Δ.Ε καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020(ΕΣΠΑ)
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Ειδικότερα, με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.
Το Κέντρο Κοινότητας συμβάλει στον στόχο για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση της ένταξης ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, την άρση εμποδίων πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και την ενεργοποίηση για πρόσβαση στην απασχόληση.
Προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη.
Ο στόχος της συγκεκριμένης δομής είναι να συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πόρων και να επιτευχθεί μια εξειδικευμένη παρέμβαση σε πολλές ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.