Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

Σε μερικά χρόνια αντί για Παιδεία θα μείνουν τα ανέκδοτα

2ï ÓõíÝäñéï ôïõ ÓÕÑÉÆÁ óôéò åãêáôáóôÜóåéò ôïõ Óôáäßïõ Tae Kwon Do, óôï Ðáëáéü ÖÜëçñï, ôçí ÐÝìðôç 13 Ïêôùâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Εκεί που νόμιζες πως τα έχεις ακούσει όλα σε τούτη την απίθανη χώρα μαθαίνεις πως ο υπουργός που αύριο μεθαύριο θα χρειαστεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του Πανεπιστημίου που έχει σχολές και στο Αγρίνιο αποφάσισε να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα, όπως οι σχολικές εκδρομές.

Όχι όλες οι εκδρομές αλλά εκείνες στο εξωτερικό φυσικά, που φέρνουν τους νέους μας κοντά στην Ευρώπη(δεν  πάνε εκδρομές στην Βενεζουέλα τα παλιόπαιδα πια και δη των ιδιωτικών)την ώρα που έπρεπε να είναι στις σχολές τους και να προετοιμάζουν το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που θα πάρει το ΠΑΜΑΚ από τα χέρια των Μαρατζήδιδων.

Το πιο αβάσταχτο είναι πως ο Γαβρόγλου είναι ένας άνθρωπος που στην ιδιωτική του ζωή δουλεύει για την πλουσιότερη ελληνική οικογένεια ενώ έχει σπουδάσει στο Λάνκαστερ, στο Κέιμπριτζ, στο Λονδινο, και έχει διδάξει στο Χάρβαρντ και στο ΜΙΤ! Και δεν είναι δικαιολογία ότι η Αγγλία έχει παράδοση στις προσεγγίσεις των Εργατικών στα Πανεπιστήμια ή ότι στην Αγγλία-σε τελική ανάλυση-μεγαλουργούν και οι Λαπαβίτσες και οι Γιάννηδες με ένα «νι».

Ίσως το πιο πετυχημένο αστείο που ακούστηκε είναι πως τα παιδιά σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες πρέπει να μαθαίνουν την τέχνη της κατάληψης και όχι να πηγαίνουν σε εκδρομές τύπου Erasmus. Αλλά οι δικαιολογίες είναι πολύ καλές. Ο Παπαχριστόπουλος είπε ότι παίρνουμε το ψυχολογικό βάρος πάνω από τους μαθητές που δεν έχουν λεφτά. Ίσως φταίει το τρελό πλούσιο μαλλί του που τον εμποδίζει να σκεφτεί ότι μιλάμε για τα ιδιωτικά σχολεία συνήθως ή μάλλον ίσως είναι αυτό ακριβώς το πρόβλημα, η γνωστή και μη εξαιρετέα αριστεία…

Μόνο που τα παιδιά που δεν έχουν τα λεφτά να πάνε σε αυτές τις εκδρομές συνήθως δέχονται την αλληλεγγύη των ίδιων των σχολείων τους και με κάποιο τρόπο βοηθιούνται να μετάσχουν κι εκείνα σε αυτές τις εκδρομές. Βλέπεις, η αλληλεγγύη δεν σταματά όταν αναλαμβάνουν οι ΜΚΟ.

Και εκεί που θεωρείς ότι ένας υπουργός είναι, θα τον ξεπεράσουμε κάποτε (άλλωστε κι εκείνος διακοπές κάνει στο υπουργείο του) έρχονται οι υφυπουργοί του. Ο ένας λέει πως οι εκδρομές στο εξωτερικό  γίνονται για την διασκέδαση. Ναι, γιατί οι εκδρομές στο εσωτερικό γίνονται για το διάβασμα. Εκεί που τα παιδιά πέφτουν τάβλα και στο Mall αλλά και στον Καρρά το βράδυ!

Κι άλλος; Ο άλλος είναι ο Ζουράρις! Και είπε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πηγαίνουν στις εκδρομές τους στα μπορντέλα! Ναι, μα τον Βούδα αυτό είπε! Να κάθονται στα ξενοδοχεία να διαβάζουν για να πάνε λέει μετά στα μουσεία και να έχουν απόδοση! Εκείνος είχε πάει λέει μια εκδρομή κάπου την δεκαετία του ’50 στο Μεσολόγγι και την είχε περάσει στο μπορντέλο! Μα στο Μεσολόγγι;

Αλλά τι σημασία έχει πια; Ειλικρινά είχα ξεχάσει ποια ήταν η ερώτηση! Ποιο ήταν το δίλλημα. Έχουμε διαβάσει τα πάντα και τα αντίθετα τους. Ένας υφυπουργός Παιδείας που καλεί τα παιδιά να διαβάζουν στις εκδρομές και να μην πηγαίνουν στα μπορντέλα θα μας πειράξει τώρα;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.