Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Σε πέντε χρόνια το πρώτο τεστ για τον καρκίνο – Τι λέει ο Έλληνας γιατρός στο Johns Hopkins (video)

nikos-papadopoulos-johns-hopkins
Είναι μια απλή αιματολογική εξέταση. Που μπορεί όμως να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Μια ομάδα επιστημόνων στο διάσημο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ δοκιμάζει αυτήν την εποχή το τεστ του καρκίνου, σε δείγμα 50 χιλιάδων ανθρώπων, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Όπως λέει ο καθηγητής Ογκολογίας και Παθολογίας Νίκος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που δοκιμάζουν το τεστ, το ποσοστό επιτυχίας είναι κατά μέσο όρο 70%, ανάλογα με το είδος του καρκίνου.

Αυτό που κάνει όμως την ανακάλυψη επαναστατική είναι ότι το τεστ εφαρμόζεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συμπτώματα καρκίνου, που βρίσκονται δηλαδή στο στάδιο 1 έως 3, γεγονός που επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση. Και η έγκαιρη διάγνωση ειναι το Α και το Ω για να σωθεί ο ασθενής, σημειώνει ο καθηγητής Παπαδόπουλος.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το τεστ επιτρέπει προς το παρόν τη διάγνωση 8 διαφορετικών ειδών καρκίνου (μαστού, πνεύμονα, οισοφάγου, ωοθηκών, συκωτιού, παγκρέατος, παχέος εντέρου, στομαχιού), αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να συμπεριλάβει και άλλους. Η έρευνα θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια και μετά πλέον ανοίγει ο δρόμος για να βγει η εξέταση στην αγορά.

Το κόστος υπολογίζεται στα 500 δολάρια, αλλά, όπως λέει ο καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος στο iefimerida, μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά η τιμή σίγουρα θα μειωθεί σημαντικά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.