Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Σε πλήρη λειτουργία είναι ξανά o e-ΕΦΚΑ

Σε πλήρη λειτουργία είναι ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Σε πλήρη λειτουργία ξανά – Ολοκλήρωση μετάπτωσης εφαρμογών στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud) της ΓΓΠΣΔΔ

Σε πλήρη λειτουργία είναι ξανά o e-ΕΦΚΑ. Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του καθώς και των Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του Φορέα είναι σε λειτουργία έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης των εφαρμογών του στις υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την εν λόγω δράση, εκσυγχρονίστηκαν καίριες υποδομές του e-ΕΦΚΑ και σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης ενισχύθηκε σημαντικά η ταχύτητα απόκρισης των συστημάτων, η επεκτασιμότητα, βελτιώθηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους και μειώθηκε αισθητά το κόστος λειτουργίας. Έγινε, έτσι, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τη συνολική μετάπτωση των εφαρμογών του Φορέα στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud).

Το έργο της μετάπτωσης υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρου Βαρβέρη και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Τέλος, αποκαταστάθηκε πλήρως και η συνεχής εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων από τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.