Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε ποια νομικά θέματα βοηθούν οι δικηγόροι τις επιχειρήσεις;

Παρακάτω ακολουθούν περιπτώσεις όπου οι δικηγόροι μπορούν να παρέχουν βοήθεια ή συμβουλές σε μικρές επιχειρήσεις.

Πνευματική ιδιοκτησία: Οι δικηγόροι μπορούν να βοηθήσουν με την υποβολή πνευματικών δικαιωμάτων, εμπορικών σημάτων ή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ορισμένοι δικηγόροι ειδικεύονται στο δίκαιο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Συμβόλαια: Μπορεί να χρειαστείτε δικηγόρο για να συντάξετε μια συμφωνία με συγκεκριμένους νομικούς όρους. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρειαστείτε έναν πληρεξούσιο για να ερμηνεύσετε μια σύμβαση που σας έχει παρασχεθεί.

Επιχειρηματικοί σχηματισμοί: Ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη ή ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα  συχνά βοηθά στη δημιουργία μιας επιχειρηματικής δομής που είναι περίπλοκη, όπως μια εταιρεία. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε έναν πληρεξούσιο για να συντάξετε μια σε βάθος συμφωνία συνεργασίας.

Συναλλαγές ακινήτων: Συνήθως όταν η ακίνητη περιουσία εμπλέκεται σε μια συναλλαγή, υπάρχει μακροχρόνια σύμβαση. Εάν αγοράζετε ένα κτίριο ή νοικιάζετε μια τοποθεσία, ίσως θέλετε ένας δικηγόρος να αναθεωρήσει τη σύμβαση για τυχόν μη φιλικές ρήτρες.

Φόροι: Για γενικές φορολογικές συμβουλές, μπορείτε να λάβετε σχετικές οδηγίες από ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Ωστόσο, εάν μια κυβερνητική υπηρεσία, σας “κυνηγά” για φορολογικά ζητήματα, είναι καλό να έχετε δικηγόρο.

Εργατικός νόμος: Υπάρχουν πολλά θέματα με τα οποία μπορεί να σας βοηθήσει ένας πληρεξούσιος όσον αφορά το εργατικό δίκαιο, όπως πρόσληψη, απολύσεις, παρατεταμένη άδεια και ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Ακόμα και αν είστε ένα αυτοαπασχολούμενος τεχνικός στην Αθήνα μπορεί και πάλι να χρειάζεστε τέτοιες πληροφορίες.

Χρηματοοικονομικά: Ένας δικηγόρος επιχειρήσεων μπορεί να βοηθήσει με διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της διάρθρωσης της επιχείρησης για την απόκτηση κεφαλαίου, τη συλλογή χρεών ή τη λήψη επιχειρηματικού κοινού.

Κυβέρνηση: Όταν αντιμετωπίζετε περίπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με την κυβέρνηση, είναι συνετό να λάβετε συμβουλές από έναν δικηγόρο επιχείρησης που έχει εμπειρία στην πλοήγηση της εθνικής, πολιτικής ή τοπικής δικαιοδοσίας.

Κοινές νομικές εργασίες: Τι να κάνετε;

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα σας δοθούν πολλές νομικές εργασίες για ολοκλήρωση. Ίσως αναρωτιέστε εάν πρέπει να επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας, να συνεργαστείτε με μια διαδικτυακή νομική υπηρεσία ή να προσλάβετε δικηγόρο.

Για πιο απλές νομικές εργασίες, όπως ένας απλός σχηματισμός επιχείρησης ή ένα απλό εμπορικό σήμα, πιθανότατα μπορείτε να κάνετε την εργασία μόνοι σας ή να εργαστείτε με μια διαδικτυακή νομική υπηρεσία. Ωστόσο, εάν πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα ή για ερμηνεία, όπως μια σύμβαση προμηθευτή, ίσως θελήσετε να λάβετε συμβουλές από έναν δικηγόρο επιχείρησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.