Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα προβληθεί για πρώτη φορά η ταινία «Έξοδος 1826»

exodos-1826 (1)

Για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες η ταινία «Έξοδος 1826», όπως γνωστοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:
Οι πρωτοβουλίες Πολιτιστικών Συλλόγων συνεχίζονται αφού για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα έχουμε την προβολή της παγκοσμίως αναγνωρισμένης ταινίας «ΕΞΟΔΟΣ 1826».
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία 120 αντρών από την Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά που ξεκίνησαν για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας» , στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και την μυθοπλασία.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» θα προβάλλει την ταινία στο Θέρμο την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 με την πρωινή προβολή να είναι αφιερωμένη στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου και η απογευματινή για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και στην Ανάληψη την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, το όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας όπου υπάρχουν και τα ερείπια από το Στρατόπεδο του Γ. Καραϊσκάκη πριν ξεκινήσει για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας θα προβάλλει την ταινία το Σάββατο 24 & την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

exodos-1826 (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.