Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αστυνομικούς στο Αγρίνιο

dsc01741
Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας πραγματοποίησε χθες, σε άριστο κλίμα, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά την συνάντηση, ενημερώθηκε ο κ. Μητσοτάκης για τα προβλήματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στην Δ.Α Ακαρνανίας, καθώς και το θέμα της μη τήρησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε σύμφωνα με τις οποίες οι μειώσεις των μισθών των ένστολων κρίνονται ως παράνομες και αντισυνταγματικές και θα πρέπει να επανέλθουν στους μισθούς του Αυγούστου του έτους 2012.
«Ο Έλληνας Αστυνομικός ως εργαζόμενος , μάχεται επιδεικνύοντας αξιόλογο έργο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την διατήρηση της κοινωνικής ευταξίας, πληρώνοντας μάλιστα μέχρι σήμερα ένα βαρύ φόρο αίματος», υπογράμμισαν οι αστυνομικοί στον πρόεδρο της ΝΔ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ο Έλληνας Αστυνομικός έχει απαξιωθεί, κυρίως με ευθύνη των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου και πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί “ως σάκος του μποξ” με αποτέλεσμα την καταρράκωση του ηθικού του, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία καθώς και για τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ευχαριστεί θερμά τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή αυταπάρνηση και προσήλωση στο καθήκον υπέρ της Ελληνικής κοινωνίας» και υπογράμμισε πως «είναι υπέρμαχος της αρχής της νομιμότητας όπως αυτή εκφράζεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπου την ευθύνη άσκησης και επιβολής του νόμου εκτός των Δικαστικών αρχών, την έχουν και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπρεπε να αποδίδει τιμή και όχι να «πετροβολεί» ανάλογα με τις πολιτικές σκοπιμότητες της, την Ελληνική Αστυνομία δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ιδεοληπτική τους πολιτική κουλτούρα».
Ο Πρόεδρος την ΝΔ είπε στους αστυνομικούς πως «στην περίπτωση όπου ο Ελληνικός λαός κατατάξει την Νέα Δημοκρατία στην θέση της κυβέρνησης, οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε θα υλοποιηθούν σε προτεραιότητα και σε χρόνο όπου η Ελληνική οικονομία το επιτρέπει, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Σ.Τ.Ε υλοποιήθηκε κατά 50% από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την 30-11-2014».
Δήλωσε επίσης σκωπτικά ότι σε μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν χωρούν στους κόλπους της Δημόσιας Διοίκησης συνθήκες «πολιτικού ρεβανσισμού», οι οποίες, είπε ότι, επικρατούν με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Διαμήνυσε ότι θεωρεί ότι οι άξιοι και οι ικανοί θα πρέπει να ανταμειφθούν.
Η ‘Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει στην ανακοίνωση της πως θα επιδιώξει συναντήσεις και με πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων, κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους στο Αγρίνιο και θα τους ενημερώσει για τις θέσεις και τις προτάσεις της.

dsc01739

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.