Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σεισμός και στο Καρπενήσι

Σεισμός και στο Καρπενήσι

Ο σεισμός ταρακούνησε το Καρπενήσι και έγινε αισθητός στις κοντινές περιοχές. Στα 3,6 Ρίχτερ το μέγεθός του…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.53, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Καρπενησίου. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πόλη και προκάλεσε ανησυχία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Πρωινοί σεισμοί στην Αλβανία

Ο σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 384 χλμ, βορειοδυτικά της Αθήνας, καταγράφηκε στις 07:25 από τους σεισμογράφους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας, μέσα στην Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.

Ταρακουνήθηκε η Καστοριά, η Φλώρινα, η Κοζάνη αλλά και η Κόνιτσα, με κατοίκους των περιοχών, να τηλεφωνούν στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το βάθος ήταν στα 5,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

H γη στην γειτονική χώρα εξακολουθεί να σείεται. Στις 07.31 σημειώθηκε σεισμός 3 Ρίχτερ, ενώ στις 08.53 ακόμα ένας, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ο μεγαλύτερος σεισμός στο Καρπενήσι είναι το σύμβολο δήμος Καρπενησίου, όπου φέρει χρώματα σύμβολα αγνώστου πολιτισμού, όπως Και το σύμβολο χρώματα στην Αιτωλία αυτός που σηκώνει μια πέτρα, καλή παμπονηρη απατεώνες ήταν που τα πέρασαν σε κοιμαμενο λαο,κοιτάτε όλους τους δήμους στο ίντερνετ, όλοι οι άλλοι δήμοι φέρουν κάποιο σύμβολο τού πολιτισμού τους, αυτό πού συμβαίνει γεωγραφικά στην αιτωλικοι συμπολιτηα στα σύμβολα δεν έχει προηγούμενο, (αν αμφιβαλετε ψάξτε το, )το έθνος κράτος έπρεπε των κάθε πολιτικό, διοικητικό, των πνευμάτων,των τεχνών, κ τ λ,άνθρωποι που φέρουν τέτοιες θέσεις, έπρεπε να περνούν από ειδικές εξετάσεις, εάν φέρουν γνώση ιστορία πολιτισμο κ τ λ,και τότε να του δίνουν υπεύθυνοι θέση ….έτσι ανεξελεγκτα καταστρέφεται ο πολιτισμός από ανιστόρητο λαο….και από λαθροεισβολης λαθροαποικους που δεν τους ενδιαφέρει ο ιθαγενής πολιτισμός…

  2. Ανώνυμος

    Όταν ένας υπεύθυνος χορευτικών παραδοσιακών χορών,δε φέρει γνώση του αντικειμένου, το τη θα διδάξει, αυτός δε θα παραποιήσει το όλο έργο, η μαθητές χορευτές θα αποδίδουν παραποιημένο πολιτισμό ,(Αυτό που γίνεται σημερα) αυτός ο υπεύθυνος που θα διδάσκει πνευματικό έργο, δε πρέπει να έχει περάσει εξετάσεις από ειδικούς αν είναι κατάλληλος για να διδάξει πολιτισμό, και το χειρότερο παραποιούν εσκεμμένα και δεν τους σταματάει κανείς, να που έπρεπε ο κάθε υπεύθυνος να φέρει γνώση πολιτισμού ιστορίας κ τ λ να δίνη εξετάσεις και αν είναι ικανός να λάβει υπεύθυνη θέσει να διδάξει…..και όχι μόνο σε ένα αντικείμενο να φέρει γνώση, αλλά σε όλο το φάσμα της ιστορίας και του πολιτισμού….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.