Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου: “Ανυπόστατη και αστήρικτη η καταγγελία για κακοδιαχείριση”

seliveio
Το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε  καταγγελία περί κακοδιαχείρισης στο ίδρυμα.
Το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου αναφέρει ,μεταξύ άλλων, ότι η καταγγελία είναι ανυπόστατη και αστήρικτη, ενώ προέρχεται από τα εμπλεκόμενα διάδικα μέρη ενός δικαστικού αγώνα στον οποίο εμπλέκεται εδώ και σαράντα χρόνια το ίδρυμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Τις τελευταίας ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας σε αθηναϊκά και τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, δημοσίευμα περί κακής διαχείρισης του Ιδρύματός μας. Περί αποκατάστασης της αλήθειας και της πραγματικότητας, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Από το έτος 1977 μέχρι και σήμερα, δηλαδή για σαράντα και πλέον έτη το Ίδρυμά μας έχει εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα, ο οποίος ακόμη και σήμερα συνεχίζεται χωρίς να έχει υπάρξει αμετάκλητη δικαστική κρίση. Αυτό είναι προφανές ότι δημιουργεί δυσαρέσκειες στα εμπλεκόμενα διάδικα μέρη, που τα ωθεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
Επειδή η τελευταία δικαστική εξέλιξη ενώπιον του Αρείου Πάγου πιθανόν να ενόχλησε, να στενοχώρησε και να δυσανασχέτησε κάποιους, είναι προφανές ότι προέβησαν στην ανυπόστατη και αστήρικτη αυτή καταγγελία. Απόρροια των ενεργειών αυτών ήταν και η καταγγελία για δήθεν κακοδιαχείριση του Ιδρύματoς.
Είναι προφανές ότι η καταγγελία προέρχεται από τα εμπλεκόμενα διάδικα μέρη, τα οποία μη ικανοποιημένα από την έκβαση των δικαστικών ενεργειών, προέβησαν στη καταγγελία αυτή. Αν και δεν έχουμε λάβει πλήρη γνώση της καταγγελίας, την οποία όφειλε ο επώνυμος ή ανώνυμος καταγγέλλων πρωτίστως να γνωστοποιήσει σε εμάς που και θα λάμβανε τη δέουσα απάντηση και εάν δεν τον ικανοποιούσε θα μπορούσε να προσφύγει όπου αυτός επιθυμούσε όπως είχε αναφαίρετο δικαίωμα. Παρόλα αυτά για να δημιουργήσει εντυπώσεις επέλεξε το δρόμο της δημοσιότητας, επωμιζόμενος και τις ευθύνες των λεγομένων και των πράξεων του για όσα αβάσιμα, αναληθή και συκοφαντικά αναφέρει στην καταγγελία σε βάρος του ιδρύματός μας.
Παραλείπει ο καταγγέλλων να αναφέρει ότι η έκταση αυτή ήταν επίδικη και διεκδικούμενη όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να είναι σαφές και ξεκάθαρο ποια είναι η ακριβής ιδιοκτησία του Ιδρύματος σε έκταση και όρια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι για σαράντα ένα (41) η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί αμετάκλητα.
Παραλείπει ο καταγγέλλων να αναφέρει ότι επί της αρχικής επίδικης εκτάσεως ήδη με την υπ’ αριθμ. 73/2017 απόφαση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί σε έκταση 300 και πλέον στρεμμάτων κύριοι τρίτοι και όχι το Ίδρυμά μας.
Παραλείπει ο καταγγέλλων να αναφέρει ότι επί της αρχικής επίδικης εκτάσεως υφίσταται διεκδικήσεις και άλλων, οι οποίες είναι εκκρεμείς και δεν έχουν κριθεί δικαστικά.
Παρόλα αυτά, ο καταγγέλλων υπολογίζει την δήθεν ζημία του Ιδρύματος στο σύνολο της επίδικης όλα αυτά τα χρόνια έκτασης, από την οποία ουδέποτε έλαβε εισόδημα το Ίδρυμα.
Επειδή η διασφάλιση και η προάσπιση των συμφερόντων του Ιδρύματος, αποτελούν καθήκον και υποχρέωση όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, θα συνεχίζουμε, όπως μέχρι και σήμερα με πλήρη ευθύνη και συνείδηση των πράξεών μας, να διασφαλίζουμε αυτά, χωρίς να υποκύψουμε σε οποιονδήποτε εκβιασμό.
Ας μη κόπτονται οι καταγγέλλοντες για τα συμφέροντα του Ιδρύματός μας, δεδομένου ότι γνωρίζουν πως έχουμε τη θέληση, την επιθυμία, τη πρόθεση, την επιμονή και την υπομονή να διασφαλίσουμε και να προασπίσουμε αυτά ενάντια στις όποιες συγκυρίες και στις αντιξοότητες, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε καταστήσει ένα υγιές, αυτάρκες, λειτουργικό, σύγχρονο Ίδρυμα, πρότυπο όχι μόνο για το νομό μας, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες των μελών της Διοικούσης Επιτροπής και κυρίως του Προέδρου αυτής και Μητροπολίτη μας, Σεβασμιωτάτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. ΚΟΣΜΑ, το πρόσωπο του οποίου σκοπός είναι να θιγεί με την καταγγελία, αφού στο πρόσωπο αυτού εστιάζεται το δημοσίευμα κατά κύριο λόγο.
Ευχόμαστε η ανωτέρω καταγγελία να έχει ονοματεπώνυμο και να μην είναι ανώνυμη, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Ελπίζουμε ο καταγγέλλων να μην έχει κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία, ώστε να επωμισθεί και να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων και των λεγομένων του.
Για τα υπόλοιπα λόγο θα έχει η δικαιοσύνη, όπου ενώπιον αυτής θα δώσουμε λόγο όλοι μας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.