Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

«Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση» – Σεμινάριο την Τετάρτη στο Αγρίνιο

«Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση» – Σεμινάριο την Τετάρτη στο Αγρίνιο

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, ώρα 18:00 – 20:00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση».

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.

Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με τον ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα θέματα:

– Γενικές πληροφορίες για την Πνευματική Ιδιοκτησία
– Τι επιτρέπεται (Εξαιρέσεις – Περιορισμοί)
– Εξαιρέσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς (YouTube, Social media, Σχολικές παραστάσεις κ.α.)
– Πως προστατεύονται ο δάσκαλος και ο μαθητής ως δημιουργοί
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τα Συγγενικά Δικαιώματα
– Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού (Ιστοσελίδα copyrightschool.gr, e-games, ταινία μικρού κινουμένων σχεδίων, οδηγοί, αφίσες και άλλα)

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr καθώς και την ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος copyrightschool.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.