Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Με 121 συμμετέχοντες το σεμινάριο μελισσοκομίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο (φωτο)

Με 121 συμμετέχοντες το σεμινάριο μελισσοκομίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο (φωτο)

Παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις εξαγγελίες της πολιτείας που ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναστείλουν τμήμα του σεμιναρίου μελισσοκομίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή 121 ατόμων, στην πλειοψηφία τους νέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού αναφέρει τα εξής:

Αν και οι εξελίξεις με τον κορονοϊό και η εξαγγελίες της πολιτείας, μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τμήμα του σεμιναρίου, αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, παρακολούθησαν 121 συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους νέοι και έλαβαν γνώση και εμπειρία από τον καθηγητή του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο του εργαστηρίου σηροτροφίας και μελισσοκομίας του ΓΠΑ κ. Πασχάλη Χαριζάνη. Μετά από παράκληση των συμμετεχόντων αποφασίστηκε η παρούσα ανακοίνωση.

Η θεωρία αναπτύχθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στην Ευαγγελίστρια, ενώ η πρακτική εξάσκηση και επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Ταξιαρχών. Ο κ. Χαριζάνης με εποπτικό υλικό και με προσωπικές του σημειώσεις που διένειμε στους συμμετέχοντες παρουσίασε τρόπους ανάπτυξης των μελισσιών, αποφυγή και θεραπεία των ασθενειών, μέθοδο βασσιλοτροφίας, προϊόντα κυψέλης, και τρόπο δημιουργίας ομάδας παραγωγών.

Το σεμινάριο έδωσε ελπίδα σε αρκετούς νέους να ασχοληθούν με την μελισσοκομία την ώρα που η Αιτωλοακαρνανία είναι περιοχή με αρκετά μελισσοκομικά φυτά και δένδρα.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου μελισσοκομίας επεσκιάστηκε με την εξάπλωση του κορονοϊού και την προσπάθεια εισβολής αλλοδαπών στην πατρίδα μας με πολλά επεισόδια στα σύνορά μας. Αναγκαστικά το μήνυμα του σεμιναρίου ήταν το εξής. Η πραγματικότητα γύρω μας, αλλάζει την διάσταση μέσα στην οποία πορευόμασταν και οραματιζόμασταν.

Πρέπει να διαχειριστούμε γεγονότα που δεν φανταζόμασταν και δεν πιστεύαμε ότι θα βιώσουμε στον σύγχρονο κόσμο, τον πολιτισμένο και θωρακισμένο από την επιστήμη και τους διεθνής οργανισμούς. Φαίνεται ότι κάποιον ξεχάσαμε. Γι΄αυτό με ενότητα, προσοχή, συνεργασία με τους ειδικούς , αλλά και με πολύ πίστη στον Αληθινό Θεό να αντέξουμε και να νικήσουμε και πάλι. Καλή δύναμη σε όλους και για όλα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.