Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

ΣΕΝΑ: μηδενική ανοχή στη βία σε βάρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

nosokomeio-2 (1)Aίσθηση είχε προκαλέσει στο Αγρίνιο το περιστατικό που σημειώθηκε την 14η Μαρτίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου όταν 41χρονος επιχείρησε να χτυπήσει με όχημα 52χρονο που εργάζεται στην ασφάλεια του ιδρύματος για μια… παρατήρηση. Μάλιστα, ο εργαζόμενος  τραυματίστηκε από πτώση  ενώ ο δράστης συνελήφθη και δικάστηκε στο Αυτόφωρο. Για το συμβάν αυτό το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση  τονίζοντας πως θα επιδεικνύει μηδενική ανοχή  σε παρόμοια συμβάντα, εκφράζοντας  παράλληλα την πρόθεσή  να συμπαρασταθει με οποιονδήποτε τρόπο σε κάθε εργαζόμενο-θύμα τέτοιων επιθέσεων.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου
Με αφορμή το  περιστατικό επίθεσης πολίτη στις 14/03/18 και τον επακόλουθο σοβαρό τραυματισμό  του συναδέλφου μας, προσωπικού ασφαλείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε  τα κάτωθι:
«Το  Σωματείο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βανδαλισμού, λεκτικής ή σωματικής  βίας που στρέφεται κατά των εργαζομένων  κατά την ώρα της άσκησης των καθηκόντων τους.
Ο χώρος του νοσοκομείου προορίζεται για εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και η προάσπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί υποχρέωση και πρωταρχικό καθήκον για τον καθένα από εμάς. Η κοινή λογική υπαγορεύει την επίδειξη στοιχειώδους σεβασμού  προς κάθε εργαζόμενο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε τέτοιους χώρους.
Σε  αντίθετη περίπτωση και σε δυσάρεστα συμβάντα όπως το προαναφερθέν, δηλώνουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ  καθώς και την πρόθεσή μας να συμπαρασταθούμε με οποιονδήποτε τρόπο σε κάθε εργαζόμενο-θύμα τέτοιων επιθέσεων.
Τέλος εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη για την άμεση κινητοποίηση και την έναρξη της αυτοφώρου διαδικασίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ζώης

  Ναι αλλά και μηδανική ανοχή στις δικές σας παρατυπίες αγαπητοί Κύριοι

 2. Ανώνυμος

  οι εργαζομενι του νοσοκομιου ειναι με ενδιμασιες ειπιρεσιας σε εξοτερικους χορους πχ.σεκιουριτι. ο παθον αντιμετοπισε τον ελεγομενο 52 χρονο με πολιτικη ενδιμασια.χορις εστο ενα διακριτικο γιλεκο αφτος να φορα.και ο λεγομενος 52 αχρονος δεν θα επρεπε να ερθι σε αντιπαραθεση με τον λεγομενο δραστη αλα να προβη στην ασφαλια του νοσοκομιου (ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΗ).με αφτοπτες μαρτιρες θα προερθη στο εφετιο για τιν δικεοση του και την εφθινη παντος εξερουμενον για την χριση εξουσιας του περιβαλοντα χορου του νοσοκομιου (ΠΑΡΚΙΝ) χορις διακριτικη ενδιμασια. ((ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣΑΣ)).Ο παθον οταν προεβη στο νοσοκομιο με την σιζιγο και τα τρια πεδιατου στα ετακτα περιστατικα (προ πιλη σε θεση ΑΜΕΑ ) για να προσελθη στην επιγουσα πεδιατρικη πτεριγα και εκτοτε να απομακρινη το οχιμα απο τεις θεσις ΑΜΕΑ αλα αντιμετοπισε καπιον με πολιτικη ενδιμασια εξουσιαζοντας τον χορο λεγοντας ειναι θεσει ΑΜΕΑ παραμελονταστον λογο μι διακριτικον και επιγοντος να προσελθουν τα ανιλικα (5) (1,6) (0,4) χρονον στον ασφαλι χορο εντος του νοσοκομιου δεν εδοσα μεγαλει σιμασια στον εν λογο κιριο. παρα ταφτα ο (ΚΙΡΙΟΣ)αφτος προεβι να παρι τον κονο που βρισκοταν δεξια του αφτοκινιτου και οπισθεν και με γριγορο βιματισμο να τοποθετιση τον κονο εμπρος στο αφτοκινιτο 1,5 μετρα απο το πεζοδρομιο στην κινισιτου να εισελθι εμπροσ στο οχιμα απο την δεξια εμπρος πλεβρα οεν λογου κιριος περδικλοθικε απο τον κονο που μετεφερε με αποτελεσμα να να προβι σε πτοση. Διστιχος το νοσοκομιο αγρινιου δεν διαθετη καμερες ασφαλιας για τον περιβαλοντα χορο για οπιονδιποτε λογο (κλοπι βανδαλισμο εμπρισμο) και οπος ανεφερα στο προτοδικο δικαστιριο οτι θα διερεβνισο για ειλικο καμερον εαν δικαζομουν. διστιχος η διηκιση του νοσοκομιου αγρινιου δεν μεριμνα τον εξοτερικο χορο με καμερες αλα μονο ενψιχα μεσα μι διακριτικον. Λιπαμε πολι για το σιμβαν αλα εχετε μεγαλιτερο μεριδιο εφθινον.(ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΟΨΙΑΣΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΕ)

 3. ο θιτης

  ο κιριος εργαζομενος του νοσοκομιου δεν φορουσε διακριτικα για τον παρον λογο δεν δινο και εγο κα μια ανοχη προς παντος επεφθινον για το σιμβαν.θα παραβρεθο στην εφεση της ειποθεσις με δυο αφτοπτες μαρτιρες που ειναι εκεγραμενη στα βιβλια σιμβαντον της παρουσας ειμερας και ωρες.μαζει με την σιζιγομου και τα τρια ανιλικα απο 0,4 1,6 5 χρονον που εβρισκομουν εκινη την ειμερα και ωρα στο σιμβαν για οσον αφορα την παρατιριση δεν εμινε μονον στην παρατιριση ο κιριος αφτος αλα με καταχριση καθικοντον μι ενστολου προσοπου προεβι να τοποθετιση βιαστικα τον κονο σιμανσις εμπρος στο οχιμα εν κινιση λογο βιαστικον κινισεον το αναφερομενο προσοπο χτιποντας τα ποδια του με το κονο εχασε την εισοροπια του με αποτελεσμα να εχει πτοση.δεν εφθινομε για την πτοσιτου και θα πρεπει καπια μελει τον εργαζομενον του νοσοκομιου οτι θα πρεπι να προσφερουν κινονικο εργο προς του πολιτες και οχι θεσις εκτου ασφαλους. δεν πιστεβο πος ολει η εργαζομενει ειποστιριζουν τον εν λογο ειπαλιλο και καταδικαζουν τον θιτη για το λογο που εγραψαν δυο-τρις.η αλιθια ειναι μικρη και μαθενεται γριγορα. (

 4. Vasileios

  Γιατι στο Νοσοκομειο Αγρινιου δημιουργουνται τοσα συμβαντα_
  Τυχαιο…
  Κατι γινεται….
  Μηπως μερικοι απ τους εκει διατηρουν το καθεστως του παλιου Νοσοκομειου
  ……..Καταλαβαινετε τι λεω. Αφου εισαι στο τσιφλικι τους θα κανουν οτι θελουν….Και αντε να βρεις δικιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.