Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ολα τα σενάρια για τα αναδρομικά συντάξεων: Ποιο διάστημα και ποια ποσά έχουν «κλειδώσει»

Ολα τα σενάρια για τα αναδρομικά συντάξεων: Ποιο διάστημα και ποια ποσά έχουν «κλειδώσει»

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα, μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, το ζήτημα της ρύθμισης των αναδρομικών που προήλθαν από τις παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», το σενάριο που δείχνει ότι έχει «κλειδώσει» είναι η απόδοση αναδρομικών δεκαμήνου, για πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά του δεκαμήνου υπολογίζονται με «ταβάνι» τα 6.000 ευρώ, με το ποσό αν ξεπερνά τα 7.500 ευρώ, συνυπολογίζοντας τα δώρα. Το δημοσιονομικό κόστος θα «αγγίξει» τα 3,7 δισ. ευρώ.

Αναδρομικά: Το σενάριο – έκπληξη των 42 μηνών

Ενα άλλο σενάριο είναι να αποδοθούν αναδρομικά 3,5 ετών (42 μήνες), εκδοχή που σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη.

Σε αυτή τη λιγότερο πιθανή περίπτωση, τα αναδρομικά των 3,5 ετών θα υπολογίζονταν περί τις 30.000 ευρώ -μαζί με τα δώρα- ενώ το κόστος τους θα εκτοξευόταν στα 12,5 δισ. ευρώ.

Το πλέον κομβικό σημείο για τον καθορισμό των αναδρομικών είναι η τελική απόφαση που θα λάβουν οι νέοι δικαστές, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ανώτατα δικαστήρια και, κυρίως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά τις εκλογές.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΘΕ…… ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΟΧΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΜΑΣ !!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.