Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σέρνεται το ΟΣΔΕ καταγγέλουν εκπρόσωποι πυλών, αποκλεισμένα εννέα ΚΥΔ-Τι αναφέρει η Ένωση Αγρινίου

Σέρνεται το ΟΣΔΕ καταγγέλουν εκπρόσωποι πυλών, αποκλεισμένα εννέα ΚΥΔ-Τι αναφέρει η Ένωση Αγρινίου

Με προβληματα, όπως και πέρσι συνεχίζεται το έργο του ΟΣΔΕ από τα 500 περίπου πιστοποιημένα ΚΥΔ σε όλη τη χώρα, καθώς όπως μας είπαν εκπρόσωποι πυλών το σύστημα «σέρνεται» στην κυριολεξία. Παράλληλα, εννέα πύλες σε όλη τη χώρα δεν έχουν καμιά πρόσβαση στο σύστημα, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πηγαίνουν σε άλλες, ανταγωνιστικές πύλες.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου 2019 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής για πρόσβαση στο σύστημα του ΟΣΔΕ έως την έκδοση απόφασης επί της αίτησης ασφαλιστικών εννέα ΚΥΔ κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, της εταιρείας Gaia Επιχειρείν και της Neuropublic Α.Ε.

Η απόρριψη της προσωρινής διαταγής αφορά εννέα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) σε όλη τη χώρα, τα οποία πρόσκεινται στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και όπως καταγγέλλει η αντίθετη πλευρά «αν και παρείχαν υπηρεσίες υποβοήθησης των αγροτών για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ μέσω της υπάρχουσας πλατφόρμας δεν κατέβαλαν το συμφωνημένο αντίτιμο για κάθε αίτηση, γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό τους».

Όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος, υπάρχει σήμερα πύλη αποκλεισμένη από το σύστημα, η οποία συλλέγει δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους παραγωγούς, τις οποίες και περνά στο σύστημα από «αδελφή» οργάνωση. Στο σημείο αυτό γεννώνται ερωτήματα αν είναι νομότυπο κάτι τέτοιο. Παράλληλα, όπως μας είπαν εκπρόσωποι πυλών το σύστημα σέρνεται και η υποβολή των δηλώσεων γίνεται με πάρα πολύ αργό ρυθμό, ενώ οι παραγωγοί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βιαστούν να κάνουν τις δηλώσεις τους έως τις 15 Μαΐου. Σημειώνεται ότι το σύστημα εμφανίζει προβλήματα όπως και πέρσι, οπότε οι νέες πιστοποιημένες (τότε) πύλες έχασαν ένα περίπου μήνα μέχρι να αρχίσουν να συλλέγουν αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιήσει ο παραγωγός που υποβάλλει κάθε χρόνο Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης είναι να προσκομίσει μόνο τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ 2019 (από τον λογιστή τους μέσω TAXISNET) και το πρόσφατο Ε9.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε προγράμματα (Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Δασώσεις κ.λπ.) του ιπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρέπει να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα προγράμματα αυτά, ενώ οι κτηνοτρόφοι απαιτείται να προσκομίσουν το νέο μητρώο αιγοπροβάτων.

Οι παραγωγοί που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προσκομίσουν:

Τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ (από τον λογιστή μέσω TAXISNET)

Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας (ή άλλο φορολογικό έγγραφο)

Ταυτότητα (φωτοτυπία δύο όψεων)

Τραπεζικός λογαριασμός (φωτοτυπία)

Πρόσφατο Ε9 – Συμβολαιογραφικοί τίτλοι (φωτοτυπία)

Συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων με το Ε9 του ιδιοκτήτη με ημερομηνία λήξης πέραν της 31ης Μάη 2019 (αν υπάρχουν)

Βιβλιάριο ασφαλιστικών οργανισμών (ΟΓΑ ή ΙΚΑ κλπ.) ή το ΑΜΚΑ

Βεβαιώσεις συμμετοχής σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (π.χ Βιολογικής Γεωργίας, Αναδασώσεις κλπ.)

Νέο Μητρώο Αιγοπροβάτων (για τους κτηνοτρόφους)

Αναλυτικά τα ΚΥΔ που δεν έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή:

-Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρινίου «Ένωση Αγρινίου»

-Ένωση Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας

-Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Άμφισσας

-Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων ΑΣΕΠΟΠ Παυλίν

-Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου – ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ΑΕ

-Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «Ο Αιχμέας»

-Αγρογένεσις Ροδόπης Συμβυολευτικές Υπηρεσίες Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης

-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας – Αγροτική Σύμπραξη ΑΕ

-Αγρογένεσις Λάρισας Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΜΕΠΕ.

 /www.agrotypos.gr/ 

Τι αναφέρει η Ένωση Αγρινίου:

Προπαγάνδα και εξαπάτηση από τη μηχανοπαρέα

Ύστατη προσπάθεια παραπληροφόρησης απ’ τους εκβιαστές του ΟΣΔΕ, που «θριαμβολογούν», επειδή δικάζονται την Παρασκευή!

«Κατά παρέκκλιση και κατ’ εξαίρεσιν» ο δικαστής αποφάσισε την άμεση εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης. Υπομονή: δυο και σήμερα!

Η επικράτηση   της  απλής λογικής   θα   αποδειχθεί μόνο με  την έκδοση  απόφασης   επί της   αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που  άσκησαν  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  τα  εννέα ΚΥΔ κατά  του ΟΠΕΚΕΠΕ, της  εταιρίας «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ»  και   της εταιρίας «NEUROBUBLIC AE  ΑΕ», η οποία θα εκδικασθεί κατ΄εξαίρεση και σε χρόνο ρεκόρ και συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Απριλίου  2019.

Συνεπώς, να μην βιάζονται οι εκβιαστές του ΟΣΔΕ   να  πανηγυρίσουν και να θριαμβολογήσουν προκαταβολικά, σε μία ύστατη  προσπάθεια  παραπληροφόρησης των αγροτών  για άλλη  μια  φορά,  ερμηνεύοντας  κατά  το  δοκούν  τη  σοβαρότητα   και  την υπευθυνότητα, με  την οποία ο  δικάσας,  το αίτημα  περί  χορήγησης  προσωρινής  διαταγής, Δικαστής  αντιμετώπισε   την υπόθεση, ορίζοντας  μάλιστα    δικάσιμο της αίτησης    των ασφαλιστικών μέτρων  εντός  χρονικού διαστήματος   μόλις τριών ημερών.

Υπενθυμίζουμε ότι ΚΥΔ έχουν καταφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη αντιδρώντας στον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό που δέχονται από τη γνωστή μηχανοπαρέα και τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει στον Οργανισμό Πληρωμών, έχοντας ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, όπως το λογισμικό/σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ωσάν να είναι τσιφλίκι τους. Φυσικά ενεργούν με την ανοχή και συγκάλυψη δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι και θα δικαστούν μαζί τους, αφού παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται την Παρασκευή, έχει κατατεθεί από ΚΥΔ και μήνυση κατά της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, του δήθεν «συντονιστή» και του αναδόχου.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα της υπόθεσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αποφάσισαν, χωρίς χάσιμο χρόνου, να εξεταστεί η ουσία. Ο λόγος πλέον είναι στη Δικαιοσύνη και αυτή θα αποφανθεί, δυστυχώς για ορισμένους πολύ πιο σύντομα απ’ ότι υπολόγιζαν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που μόνο ικανοποίηση έφερε στα ΚΥΔ που έχουν προσφύγει. Και είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς κάποιοι πραιτοριανοί του όλου συστήματος, δεν δείχνουν να διαθέτουν μια οκά μυαλό να αντιληφθούν ότι η σημερινή εξέλιξη στρέφεται εναντίων τους! Ας βρουν τουλάχιστον μια οκά υπομονή.

Δημοσιογραφικά, λοιπόν, θα λέγαμε σε αυτούς που βιάζονται: Παρασκευή κοντή γιορτή. Και θα τους θυμίζαμε την παροιμία:  Μην κουνάς τα πόδια σου πριν ανεβείς στο γάιδαρο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.